Bramborový salát zdravěji
Světové pokrmy

Bramborový salát: vyzkoušejte variantu po které tak snadno neztloustnete

Bramborový salát patří v české kuchyni k tradičním přílohám, ačkoli nám jeho „vynález“ nepřináleží. Přesto se jedná o nedílnou součást Vánoc. Co kdybyste si jej ale letos zkusili připravit jinak? Bramborový salát zřejmě pochází z […]

Bratwurst - německá specialita
Světové pokrmy

Bratwurst: kterou prostě v Německu musíte ochutnat

Bratwurst je druhem německé klobásy, která se vyrábí z různých druhů masa (nejčastější vepřového). Pokud tedy máte rádi uzeniny, seznamte se s tradiční pochoutkou našich západních sousedů. Historie bratwurstu se začala psát již ve středověku […]

Knäckebrot - křupavý chléb
Pečivo a těstoviny

Knäckebrot: křupavý chléb jako zdravější alternativa bílého pečiva

Knäckebrot je křupavý chléb původem ze Skandinávie, který je trvanlivý a navíc se může jednat o zajímavou součást zdravého životního stylu. Zkuste ho tedy zařadit i do svého jídelníčku. Původ knäckebrotu Ve Švédsku se knäckebrot […]