Dobrou zprávu pro diabetiky 2. typu přinesla nová studie, mají naději na dlouhověkost
Zdraví

Dobrou zprávu pro diabetiky 2. typu přinesla nová studie, mají naději na dlouhověkost

Diabetici 2. typu si mohou přidat v průměru více než deset let života, pokud zavedou jednoduché změny životního stylu, mezi které patří například udržování zdravé váhy. Studie o spojitosti délky života a cukrovky Vědci z […]

Kuskus a quinoa: Tyto alternativy příloh získávají na oblibě. Na své si přijdou i diabetici
Domácnost

Kuskus a quinoa: Tyto alternativy příloh získávají na oblibě. Na své si přijdou i diabetici

Quinoa a kuskus jsou malé potraviny podobné zrnu, které se často konzumují jako alternativa rýže a těstovin. Vzhledem k jejich podobnému vzhledu a kulinářskému využití mnozí mají tendenci si je plést. Přestože kuskus a quinoa […]

Výsledky vědecké studie vyvolávají naději. Drastická dieta dokáže zvrátit cukrovku 2. typu
Hubnutí

Výsledky vědecké studie vyvolávají naději. Drastická dieta dokáže zvrátit cukrovku 2. typu

Diabetes 2. typu je čím dál více rozšířenějším civilizačním onemocněním. Už dříve vědci přišli na to, že přísnou dietou lze onemocnění zvrátit, nyní účinnost diety potvrdili i u lidí bez problémů s nadváhou. Typy cukrovky […]

Jsou sladké, přesto mohou pomoci diabetikům. Objevte kouzlo sladkých brambor
Zajímavosti

Jsou sladké, přesto mohou pomoci diabetikům. Objevte kouzlo sladkých brambor

Sladká brambora se velmi podobá slinivce břišní. Ještě větší zajímavostí však je, že slinivce také skutečně pomáhá. Slinivka ale není jedinou částí těla, které sladké brambory prospívají. O sladkých bramborách Sladké brambory se obvykle poznají […]

Jídelníček pro cukrovkáře: Doporučené i nevhodné potraviny, kterým by se měl diabetik obloukem vyhnout
Zdraví

Jídelníček pro cukrovkáře: Doporučené i nevhodné potraviny, kterým by se měl diabetik obloukem vyhnout

Cukrovka je závažné onemocnění, které i přesto mnoho lidí bere na lehkou váhu. Jde o onemocnění látkové výměny, při kterém v těle nedochází k dostatečné přeměně cukrů. Zároveň dochází k poruše zpracování bílkovin, tuků a […]