Vánoční fettuccine Alfredo. Připravte si letos mezi svátky netradičně italské těstoviny

Zdroj: Shutterstock

Když se řekne vánoční jídlo, jen málokdo si asi představí těstoviny s krémovou omáčkou. Pokud si ovšem vzpomenete na vánoční film Prázdniny z roku 2006, hned vám všechno začne dávat smysl. Právě tam se totiž tohle jídlo objevilo v pozici vánoční pochoutky.

Fettuccine Alfredo je původem italský pokrm, který je dnes ale oblíbený v mnoha zemích světa. Obvykle se nekonzumuje kolem Vánoc, pokud ale chcete vzdát poctu svému oblíbenému komediálnímu snímku režisérky Nancy Meyers, udělejte si je letos třeba mezi svátky.

Milovníci italské kuchyně jídlo ocení. I ostatní by ho ale měli minimálně jednou ochutnat a možná jim dojde, proč se stalo pro film tak symbolickým. Jakmile si totiž jednou fettuccine Alfredo připravíte, recept si zamilujete.

Vánoční fettuccine

Na vánoční fettuccine Alfredo budete potřebovat polovinu květáku, kuřecí vývar, těstoviny, olivový olej, česnek, mléko, sůl, pepř, mražený hrášek, parmazán, máslo, petrželku a citronovou kůru.

Nejprve si dejte do hrnce s vývarem vařit květák. Vařte ho na malém plameni zhruba 30 minut, dokud není květák opravdu velmi měkký. Následně ho rozmixujte a dejte stranou.

Pak si připravte těstoviny. Ty vařte podle návodu na obalu. Poté je sceďte a jeden šálek škrobové vody z nich si ponechejte, bude potřeba na omáčku. Ve velké pánvi si rozehřejte olej a na tom restujte česnek. Jen krátce, aby se nepřipálil.

Přidejte květákové pyré a trochu mléka, vše přiveďte k varu. Dochuťte omáčku solí a pepřem, přidejte hrášek. Následně do omáčky přidejte těstoviny, nastrouhaný parmazán a škrobovou vodu, která vše krásně spojí.

Nakonec vše odstavte z plotny, vmíchejte do omáčky máslo, které ji krásně zjemní, pro barvu i chuť pak přidejte nasekanou petrželku a citronovou kůru. Pokud se vám zdá omáčka příliš hustá, zředit ji můžete trochou mléka.

Pak už jen stačí naservírovat těstoviny na talíř a vychutnat si tohle netradiční vánoční jídlo naplno. Uvidíte, že třeba mezi svátky bude příjemným zpestřením po všech těch řízcích a bramborových salátech.

Zdroj: Apetit online, Potten & Pannen, Honest Darling

Autor. Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz