Čínská vejce panenských chlapců: Vyhlášená pochoutka s recepturou starou stovky let. Moč chlapců jako nenahraditelná komodita
Světové pokrmy

Čínská vejce panenských chlapců: Vyhlášená pochoutka s recepturou starou stovky let. Moč chlapců jako nenahraditelná komodita

Nad rozmanitostí čínské kuchyně se dnes téměř nikdo nepozastavuje. Přesto jsou některá jídla určená jen pro velmi otrlé strávníky, kteří neváhají prazvláštní pokrmy vyzkoušet a také se přesvědčit o účincích, které jsou jim mnohdy připisovány. […]

Vzhledově odpudivé, chuťově nevýrazné. Přesto si kuřecí nožičky podmanily nejen Čínu
Světové pokrmy

Vzhledově odpudivé, chuťově nevýrazné. Přesto si kuřecí nožičky podmanily nejen Čínu

Kuřecí maso je pravděpodobně častou součástí vašich pokrmů. Zkusili jste však někdy kuřecí nožičky? Nevypadají lákavě, masa na nich moc nenajdete, a přesto jsou v některých zemích považovány za delikatesu. Nejen čínská pochoutka Kuřecí nožičky […]

Opičí mozek pojídaný rovnou z živé opice: Neetická praktika, která přináší nejen vážné choroby, ale i tučnou pokutu
Světové pokrmy

Opičí mozek pojídaný rovnou z živé opice: Neetická praktika, která přináší nejen vážné choroby, ale i tučnou pokutu

Existuje mnoho podivných a nechutných jídel a gastronomických zvláštností, a právě opičí mozky podávané přímo z lebky opice patří k těm nejbizarnějším. Tento rituál je podtržený ještě týráním nebohých zvířat. Podivné chutě Pravdivost tvrzení o […]

Kobří srdce: Pochoutka z Vietnamu s odpudivou přípravou. Srdce hada pumpuje přímo před vašimi zraky
Světové pokrmy

Kobří srdce: Pochoutka z Vietnamu s odpudivou přípravou. Srdce hada pumpuje přímo před vašimi zraky

Ve světě se jí tolik pro nás zvláštních věcí, až jde z toho jednomu hlava kolem. Možná už jste slyšeli o sýru plném výkalů, hadím alkoholu nebo vínu vyrobeném z čerstvě narozených myších mláďat. To […]

Jibachi Senbei: Rýžové sušenky z Omači plněné vosami. Překvapí i zkušené jedlíky
Světové pokrmy

Jibachi Senbei: Rýžové sušenky z Omači plněné vosami. Překvapí i zkušené jedlíky

Když se řekne rýžové sušenky, ve většině lidí to nevyvolá kdovíjaké obavy, natož třeba pochybnosti o tom, že by na nich bylo cokoli zvláštního. Je pravda, že na první pohled vypadají rýžové sušenky úplně obyčejně. […]

Su Callu Sardu: Na první pohled obyčejný sýr, milovníky zvířat může nepříliš humánní příprava odradit
Mléčné výrobky

Su Callu Sardu: Na první pohled obyčejný sýr, milovníky zvířat může nepříliš humánní příprava odradit

Máte rádi sýr? Pokud ano, pak by náš dnešní článek mohl pozlobit vaše chuťové buňky. Jistě víte, že existuje hned několik druhů sýrů, které se liší nejen chutí nebo vůní, ale také tvarem či způsobem […]

Smažení netopýři: Pochoutka z Thajska je doprovázena nejen předsudky, ale i nevábným odérem
Světové pokrmy

Smažení netopýři: Pochoutka z Thajska je doprovázena nejen předsudky, ale i nevábným odérem

Při letním posezení venku na zahradě nebo na terase je můžeme po setmění zaslechnout, jak v naší blízkosti poletují a pískají. Pojí se s nimi mimo jiné strach, že se vám zamotají do vlasů a […]

Žabí stehýnka: Za zrodem stojí legenda neposlušných a lstivých mnichů. Tato delikatesa záhy dobyla svět
Světové pokrmy

Žabí stehýnka: Za zrodem stojí legenda neposlušných a lstivých mnichů. Tato delikatesa záhy dobyla svět

V gastronomii jsou žabí stehýnka známým pojmem. Ačkoli se většině lidí jen při představě, že by měli ochutnat něco takového, obrátí žaludek vzhůru nohama a dostaví se pocity nevolnosti, ve Francii a v Číně je […]

Shirouo: Rybky určené ke konzumaci zaživa. Pokrm s 300 let starou legendou se doslova roztančí v ústech
Ryby a mořské plody

Shirouo: Rybky určené ke konzumaci zaživa. Pokrm s 300 let starou legendou se doslova roztančí v ústech

Ryby jsou velmi zdravé jídlo a většina lidí si alespoň občas nějakou rybu dopřeje. Když se naše země začala otvírat světu, přišly k nám i různé exotické kuchyně, a tak se Češi naučili jíst ryby […]

Harira: Tradiční marocká polévka se pyšní štiplavou chutí. Při ramadánu je to nejkonzumovanější jídlo
Světové pokrmy

Harira: Tradiční marocká polévka se pyšní štiplavou chutí. Při ramadánu je to nejkonzumovanější jídlo

Mluví se o ní asi jako o nejoblíbenější polévce v Maroku. Její chuť je lehce štiplavá, trochu nasládlá a tak správně pikantní, že se k ní budete s oblibou vracet, jakmile ji poprvé ochutnáte. Je […]