Hanky panky: Jídlo s nelichotivými přezdívkami. Chuťově je ale vynikající
Rady a tipy

Hanky panky: Jídlo s nelichotivými přezdívkami. Chuťově je ale vynikající

Hanky panky je předkrm, který se podává především v zahraničních zemích. Někdy se mu přezdívá také „polská chyba“ nebo „polská katastrofa“. Ačkoli to lákavě příliš nezní, ve skutečnosti jde o velmi chutné jídlo, které si […]

Objevte jednoduchou, ale chutnou romskou kuchyni. Vyzkoušejte taštičky pišot
Recepty

Objevte jednoduchou, ale chutnou romskou kuchyni. Vyzkoušejte taštičky pišot

Romská kuchyně je fascinujícím spojením jednoduchosti a výrazných chutí. Romové si často museli vystačit s minimem ingrediencí, a přesto z nich dokázali vytvořit velmi chutné pokrmy. Nechte se také inspirovat. Romové, původně pocházející z Indie, se postupně […]

Upečte si tradiční velšské koláče, které přinášely radost i drsným horníkům
Recepty

Upečte si tradiční velšské koláče, které přinášely radost i drsným horníkům

Ve Walesu najdeme malebnou krajinu, nejdelší název vesnice v Evropě a také velšské koláče. Chuť rybízu obohacená o nádech muškátového květu a těsto rozplývající se na jazyku obměkčily i srdce drsných horníků. Velšské koláče pocházejí z […]

Závitky nasladko: Výborné jsou s jablky, banánem i jogurtem
Recepty

Závitky nasladko: Výborné jsou s jablky, banánem i jogurtem

Z rýžového papíru můžete připravit nepřeberné množství druhů závitků – tepelně upravených, připravených za studena, naslano i nasladko. V dnešním článku vám přinášíme tři recepty na sladké rýžové závitky. Rýžový papír je průsvitný jedlý „papír“ tvořený bílou […]

Podkrkonošský camprat: Zkuste jednoduchý pokrm z brambor, který se připravoval už v 19. století
Recepty

Podkrkonošský camprat: Zkuste jednoduchý pokrm z brambor, který se připravoval už v 19. století

Brambory byly často surovinou, které byl dostatek. Za starých časů jich naše babičky mívaly plné sklepy, což také znamenalo, že se z nich vařilo mnoho originálních jídel. A jedním z nich je i podkrkonošský camprat. […]

Kuřecí salát je skvělý do sendvičů. Zpracujete v něm zbytky pečeného masa z oběda
Rady a tipy

Kuřecí salát je skvělý do sendvičů. Zpracujete v něm zbytky pečeného masa z oběda

Kdykoli naše rodina vyrazila někam na výlet, musela mít s sebou sendviče s kuřecím salátem. A jelikož je tu opět léto, kdy na túry nebo k vodě chodíme často, období kuřecího salátu znovu začalo. Má […]

Marikle: Chléb chudých Romů se peče nasucho a chutná skvěle s masem i omáčkami
Pečivo a těstoviny

Marikle: Chléb chudých Romů se peče nasucho a chutná skvěle s masem i omáčkami

Marikle je tradiční romský chléb, který se dá konzumovat samotný, ale hodí se i k mnoha jídlům. Podává se často s masem, ale může také nahradit typický indický naan, který se konzumuje s různými kořeněnými […]