Nakládaný hermelín podle Pohlreicha. Zkuste šéfkuchařovy tipy, aby byl co nejlepší

Zdroj: Shutterstock

Nakládaný hermelín není jen hospodská klasika, kterou si s chutí dopřejete po několika vychlazených pivech. Mnoho lidí si tuhle dobrotu s oblibou připravuje i doma. Výjimkou nejsou ani celebrity nebo třeba slavní kuchaři.

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich není výjimkou. Zkušený kuchař, ke kterému mnoho jiných kuchařů i „obyčejných smrtelníků“ vzhlíží s respektem, se podělil o několik tipů, jak si doma naložit ten nejlepší hermelín.

Směle do toho

Možná patříte k lidem, kteří si nakládaný hermelín doposud dopřávali jen někde v restauraci či místní hospůdce. Po dnešním článku se to ale určitě změní.

I když vás to v tento moment třeba i děsí, věřte, že nakládání hermelínu může být i docela legrace. Tahle zábava navíc bude mít jistě chutný konec – jen si představte, jak si pochutnáte na vlastnoručně naloženém hermelínu.

Čisté sklenice jsou základ

Zdeněk Pohlreich by vám hned na začátku kladl na srdce, že základem jsou čisté sklenice. Jakákoli nečistota totiž může způsobit, že bude obsah napaden bakteriemi nebo plísněmi.

Sklenice byste tedy měli důkladně omýt a následně ještě vyvařit v hrnci s horkou vodou. Poté jim dopřejte dostatek času na to, aby dokonale uschly.

Zdeněk Pohlreich varuje před častými chybami

Zkušený šéfkuchař, kterého můžeme již po několik let vídat na televizních obrazovkách v pořadu Ano, šéfe!, vás varuje před častými chybami.

První rada proto zní, aby byl hermelín ponořený v oleji, zrovna tak jako všechny ostatní suroviny. Hermelín můžete naložit do libovolného oleje – slunečnicového, řepkového i olivového.

Dejte si pozor na vzduchové bublinky, které ve sklenici po naložení surovin nesmí zůstat. Zdeněk Pohlreich radí se sklenicí poté, co ji zalijete olejem, jemně klepnout o kuchyňskou linku. Tím se bublinky uvolní a rozplynou se na hladině.

Záleží i na skladování

Opomenout samozřejmě nelze ani správné skladování nakládaných hermelínů. Prvních 24 hodin po naložení nechte hermelíny stát při pokojové teplotě. Čas od času, dle rad Zdeňka, se sklenicemi zatřepte, aby se chutě dobře promíchaly.

Po 24 hodinách můžete nakládané hermelíny přesunout do lednice nebo do sklepa. Na hermelíny si i přes sebevětší chuť počkejte alespoň týden, aby do sebe sýr dokázal absorbovat všechny chutě. TIP: Zkuste také tento další recept, který je trošku obmněněn a může vám zachutnat.

Zdroj: iReceptar, womanonly.cz

Autor: Natálie Kabourková

Přidat na Seznam.cz