Jehněčí pečínka: Ideální velikonoční oběd si letos připravte podle Romana Pauluse

Zdroj: Profimedia

Na Velikonoce se tradičně peče beránek jako moučník. Dříve se nicméně jehněčí maso připravovalo běžně a i dnes v mnoha rodinách pečínka ke svátkům zkrátka patří. Jak ji jednoduše připravit, radí šéfkuchař Roman Paulus.

Jehněčí maso je pochoutka, ale ne každý si na něj troufne. Přitom pokud víte, co a jak, není se čeho bát. V zahraničí se připravuje pokrm během celého roku, píše iReceptář. U nás je ale spíše pouze sváteční pochoutkou. Připravte si letos na Velikonoce jehněčí pečínku i vy.

Co budete potřebovat

U jehněčího masa je velmi důležité správně zvolit koření. Hodí se k němu rozmarýn a tymián, je ale také vhodné ho doplnit česnekem, radí Novinky. Při přípravě pokrmu na to tedy myslete.

Na pečínku budete potřebovat jehněčí kýtu, rozmarýn, tymián, bobkový list, kořenovou zeleninu (ideálně mrkev a petržel), brambory, žampiony, červené víno, šalotku a máslo.

Jak na nejlepší pečínku

Kýtu je nejprve třeba vykostit. Do díry poté dejte svázené bylinky. Maso následně hojně okořeňte a svažte, aby se peklo rovnoměrně a nerozpadalo se. Následně maso na oleji zprudka opečte ze všech stran, ale pouze krátce, aby se zatáhlo.

Zeleninu pokrájejte nahrubo a dejte ji do vyššího pekáčku. A to včetně brambor. Přidejte další bylinky a vložte do pekáče celou kýtu. Vše podlijte červeným vínem a dejte péct.

Pečínka se dělá 2 hodiny na 130 °C. Díky tomu je šťavnatá a brambory jsou opečené dokřupava. Jde o ideální sváteční oběd, který si vychutnáte s celou rodinou i případnými hosty.

Zdroj: Novinky, Pro Ženy, iReceptář, Dům & Zahrada, Lidovky

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz