Skořicoví šneci z dýňového těsta. Upečte si mlsání bez výčitek
Recepty

Skořicoví šneci z dýňového těsta. Upečte si mlsání bez výčitek

Skořicoví šneci jsou alespoň u nás doma jedním z nejoblíbenějších dezertů. Zvláště na podzim je peču velmi ráda, protože vždy naplní dům vůní skořice, která připomíná pomalu se blížící Vánoce. Dělám je během celého roku, […]

Udělejte si nakládané cibulky. Hodí se k mnoha pokrmům a jejich příprava je velmi snadná
Recepty

Udělejte si nakládané cibulky. Hodí se k mnoha pokrmům a jejich příprava je velmi snadná

Nakládané cibulky jsou něco, co musím mít doma v lednici neustále. Hodí se k rizotu, k šunkoflekům, do různých salátů. Jsou osvěžující a skvěle doplní chutě mnoha jídel. A nejlepší jsou samozřejmě ty, které si […]

Tykev
Zelenina

Patizon: Objevte zeleninu ve tvaru UFO, která má řadu zdravotních benefitů a mnoho variací v receptech

Patizon, který mnozí znají spíše jako tykev, má mnoho společného s dýní. Zejména obsah velmi důležitých látek a velmi rozmanité využití v rámci vaší kuchyně. Svým tvarem připomíná talíř UFO a má mnoho různých barevných […]

Záhorácká fašírka: Je snadná a chutná skvěle teplá i studená. Dříve lidem stačila i s chlebem
Recepty

Záhorácká fašírka: Je snadná a chutná skvěle teplá i studená. Dříve lidem stačila i s chlebem

Dnes známe pokrm jako sekanou, kdysi se mu ale říkalo fašírka. Ta záhorácká je ale něčím výjimečná. Kromě masa je v ní velký podíl jedné zeleniny, která dodává pokrmu specifickou chuť. Obvykle se sekaná konzumuje […]