Nudle se zelím: Jídlo pro chudé, které je do hodiny hotové

Zdroj: Shutterstock

Nudle se zelím jsou jednoduché, syté a zároveň levné jídlo. Doma si ho také někdy uděláme, a ačkoli rozpočet na tento recept je opravdu nízký, vždy si pochutná celá rodina. A to především proto, že dělám nudle domácí.

Nudle se zelím se dají jíst jen tak samotné s osmahnutou cibulkou, někdy k nim ale přidám i slaninu. Ta sice cenu pokrmu trochu zvýší, na druhou stranu pak ale nemusím poslouchat nespokojené řeči pánské části domácnosti.

Domácí nudle

Jako první si na recept připravte domácí těstoviny. Na ty budete potřebovat 130 gramů mouky, 1 vejce a 1 lžičku vody. I když se může zdát, že je jednodušší si těstoviny koupit, příprava těch domácích je velmi snadná a chuťově jsou nenahraditelné.

Mouku nasypte do mísy a udělejte do ní důlek. Do toho vyklepněte vajíčko a směs promíchejte. Pak přidejte lžíci vody a vypracujte těsto. Z toho vyválejte tenkou placku, kterou necháte asi 10 minut schnout.

Následně z ní nožem nakrájejte dlouhé široké nudle, které dáte vařit do horké vody. Je třeba je kontrolovat, za pár minut jsou obvykle hotové.

Nudle se zelím

Jakmile máte připravené domácí nudle, nic vám nebrání připravit si k nim zelí a vychutnat si geniální jídlo pro chudé. Na přípravu budete potřebovat bílé zelí, pepř, sůl, cibuli a sádlo.

Zelí nakrájejte na tenké nudličky. Na sádle osmahněte cibuli a nakrájenou zeleninu do ní přidejte. Podlijte směs trochou vody a vše duste, dokud zelí nezměkne. Poté už jen stačí pokrm osolit, opepřit a promíchat s nudlemi.

Jídlo je jednoduché a i s domácími nudlemi ho máte do hodiny hotové. Pokud trváte na tom, že k němu potřebujete maso, můžete do směsi slaninu nakrájet, nebo k pokrmu podávat opečený plátek uzeného masa.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz