Královna Camilla upřednostňuje tradiční jídla a její vaření často končí katastrofou

Kralovna_Camilla
Zdroj: Heide Pinkall / Shutterstock.com

Ačkoliv nově korunovaná královna Camilla jedla v mnoha vyhlášených restauracích, mezi její oblíbená jídla patří běžné a tradiční britské pokrmy, například fish and chips. A jak je na tom s vařením? Prý nic moc, ale snaží se.

Královna Camilla se dočkala titulu královny teprve nedávno, ale již stihla mnoho královských povinností a získává si srdce svého národa.

Má ráda klasiku

Nyní se královna podělila o své stravovací návyky během rozhovoru se svým synem Tomem Parkerem Bowlesem.

Během chatu se nově korunovaná královna rozepsala o své lásce k britské kulinářské klasice a přiznala, že nemá ráda nic příliš pokaženého.

„Jedno z mých oblíbených jídel jsou pečené fazole na toastu. Vždy Heinz,“ řekla v rozhovoru pro časopis You.

A když královna nestíhá? Sáhne po tradičním britském jídle „ fish and chips“. Musí však být dle královny čerstvě upečené a zabalené v papíru.

V rozhovoru také zavzpomínala na to, že jako dítě musela dojídat vše, co bylo na talíři. Zároveň však uvedla, že měla velmi šťastné dětství.

Den s královnou

Camilla údajně miluje vydatnou snídani bohatou na bílkoviny. Na jejím snídaňovém talíři dominují pečená vejce.

Jídlo obsahuje zdravý punč s výživnou zeleninou a vydatnou porcí bílkovin. Snídani si dopřává vydatnou, protože při své práci často nestíhá oběd.

„Camilla si obzvláště užívá vydatná jídla z čerstvých produktů, které se ve skutečnosti hodně vyrábějí na jejich pozemku,“ říkají lidé z jejího okolí.

O to větší si poté dopřává večeře, které vždy obsahují maso. Má prý ráda tradiční pokrmy, jako je pečené kuře, jehněčí a losos.

Při výběru zdrojů bílkovin se Camilla zaměřuje na pestrost a upřednostňuje zdravé tuky.

Vaří ráda, ale není profík

I když královna řekla, že sama ráda vaří, připustila, že není žádný profík, pokud jde o přípravu jídel.

„Mohla bych naplnit knihu všemi svými kuchařskými katastrofami,“ přiznala s tím, že pokud jde o pečené brambory, již jich spálila velké množství.

Mezi oblíbená jídla, která si vaří, pak patří například ryba s máslem a bylinkami a využívá zeleninu ze zahrádky. Právě ta je její pýchou.

„Miluji zeleninovou zahrádku a léto obzvlášť. Jsem velmi hrdá na své bílé broskve,“ uvedla pro server Daily Record s tím, že král Charles je výborný zahradník a pomáhá jí.

Zahradničení ji vrátilo do jejího dětství. Vzpomněla si, jak její rodina pěstovala vše od rajčat a melounů po hrášek, fazole, mrkev a nové brambory a že jednou z jejích prvních vzpomínek je sázení hrachu a fazolí s její maminkou Rosalind Shandovou.

Zdroje: London World, Daily Record, International The News, The List

Autor: Soňa Jiroutová

Přidat na Seznam.cz