Chcete ohromit své přátele? Zkuste flambování
Rady a tipy

Chcete ohromit své přátele? Zkuste flambování

Pokud chcete svým hostům nabídnout nejen chutné jídlo, ale také nezapomenutelnou podívanou, může být flambování skvělým nápadem. Co si pod flambováním představit a jak se na něj připravit? Co je flambování? Název „flambování“ pochází z […]

Objevte výhody fermentace a připravte si kvašenou zeleninu
Rady a tipy

Objevte výhody fermentace a připravte si kvašenou zeleninu

Fermentování neboli kvašení je znovu v módě. Tento způsob úpravy potravin má pozitivní vliv na zažívání, zvládnete ho sami doma a prodlouží životnost například zeleniny na několik let. Vyzkoušejte sílu fermentace. Léty prověřený proces Kvašení vzniká […]

Jak rychle a jednoduše oloupat brambory bez použití škrabky
Rady a tipy

Jak rychle a jednoduše oloupat brambory bez použití škrabky

Škrábání brambor patří mezi nejméně oblíbené činnosti v kuchyni. Brambory jsou však zásadní přílohou nejen v českých pokrmech a tak nastal čas, abyste vyzkoušeli rychlé loupání brambor bez škrabky. Snadno a rychle Čekáte početnou návštěvu a chcete […]

Pašeračka Tereza promluvila o vězeňské dietě. Vypije i 12 šálků zeleného čaje denně
Celebrity

Pašeračka Tereza promluvila o vězeňské dietě. Vypije i 12 šálků zeleného čaje denně

Rčení jednou jsi nahoře, jednou dole, skvěle vystihuje dosavadní životní cestu Terezy Hlůškové. Do poslední chvíle nevěděla, zda jí bude trest za pašování drog prominut. A nyní to vypadá, že se z ní klube nová hvězda […]

Bez předraženého másla se obejdete. Těmito potravinami lze snadno nahradit
Rady a tipy

Bez předraženého másla se obejdete. Těmito potravinami lze snadno nahradit

Někdo máslo nemůže jíst ze zdravotních důvodů, někdo jej vynechává kvůli hubnutí a jiný se snaží máslo nepoužívat kvůli jeho vysoké prodejní ceně. Naštěstí existuje mnoho potravin, kterými lze máslo nahradit. Ukážeme si některé z nich. […]

Artyčok: Jak správně vybrat nezralé poupě bodláku a co si ohlídat při jeho přípravě
Rady a tipy

Artyčok: Jak správně vybrat nezralé poupě bodláku a co si ohlídat při jeho přípravě

Artyčok je bodlák rodu Cynara a nejběžnější je francouzský artyčok. Většinou se pěstuje v Kalifornii, Francii, Itálii a Španělsku a je to oblíbená zelenina v evropské kuchyni i v USA. Nejvíce využití mají artyčoková srdce. […]

Sociální sítě změnily pohled na vše a je potřeba čelit výzvám: Jak nafotit jídlo, aby vypadalo chutně
Rady a tipy

Sociální sítě změnily pohled na vše a je potřeba čelit výzvám: Jak nafotit jídlo, aby vypadalo chutně

Nejčastějším problémem, se kterým se potýkají blogeři, kteří tvoří příspěvky o jídle, je umění vyfotit své kulinářské umění tak, aby vypadalo dobře. Právě obraz je hlavní způsob, jakým své jídlo mohou prezentovat a pochlubit se […]