Skořicoví šneci z dýňového těsta. Upečte si mlsání bez výčitek
Recepty

Skořicoví šneci z dýňového těsta. Upečte si mlsání bez výčitek

Skořicoví šneci jsou alespoň u nás doma jedním z nejoblíbenějších dezertů. Zvláště na podzim je peču velmi ráda, protože vždy naplní dům vůní skořice, která připomíná pomalu se blížící Vánoce. Dělám je během celého roku, […]

Mřížkovník: Snadný koláč, při jehož přípravě spotřebujete velkou zásobu jablek
Ovoce

Mřížkovník: Snadný koláč, při jehož přípravě spotřebujete velkou zásobu jablek

Na zahradě nám už dozrávají pozdní jablka, a já tak v posledních dnech nedělám nic jiného, než že vymýšlím originální recepty, ve kterých tohle ovoce mohu využít. Velmi oblíbený je v naší rodině takzvaný mřížkovník. […]

Řemeslné bulky od dědy: Snadné kynuté pečivo ideální k pečenému masu nebo jen tak s máslem
Pečivo a těstoviny

Řemeslné bulky od dědy: Snadné kynuté pečivo ideální k pečenému masu nebo jen tak s máslem

Doma jim říkáme řemeslné bulky. Recept mého dědu kdysi naučil kamarád a on ho potom předal rodině. Tohle pečivo se hodí především k masu a často ho tak pečeme, když třeba chystáme grilovačku, nebo když […]

Babka: Připravte si tradiční židovské pečivo, které chutná po skořici a čokoládě
Recepty

Babka: Připravte si tradiční židovské pečivo, které chutná po skořici a čokoládě

Čokoládová babka je tradiční židovské pečivo, které se dnes podává ideálně ke kávě. Chutná po skořici a čokoládě, nejlepší je ještě teplé. Po dobrém obědě jde o dezert, který nikdy neodmítnete. Babka je sice dezert, […]

Upečte si tradiční velšské koláče, které přinášely radost i drsným horníkům
Recepty

Upečte si tradiční velšské koláče, které přinášely radost i drsným horníkům

Ve Walesu najdeme malebnou krajinu, nejdelší název vesnice v Evropě a také velšské koláče. Chuť rybízu obohacená o nádech muškátového květu a těsto rozplývající se na jazyku obměkčily i srdce drsných horníků. Velšské koláče pocházejí z […]