Sloní žrádlo je pomazánka, které musíte připravit plnou mísu. Jinak se po ní jen zapráší
Rady a tipy

Sloní žrádlo je pomazánka, které musíte připravit plnou mísu. Jinak se po ní jen zapráší

Na dotaz, jaká je moje nejoblíbenější pomazánka, odpovídám vždycky stejně. Je to sloní žrádlo. A někomu to připadá komické, protože název jídla příliš lákavě nezní. Jde ale o pokrm, který miluji už dlouhé roky, a […]

Mokrej pes
Recepty

Mokrej pes je navzdory svému jménu lahodným koláčem. A připravit ho zvládne každý

Říká se mu sice mokrej pes, jde ale o velmi lahodný koláč. Většina lidí si možná představí spíše zapáchající zvíře, když si ale odmyslíte název a vyzkoušíte si připravit pokrm doma, uvidíte, že si pochutnáte. […]

Má smysl foukat do horkého jídla? Zjistěte, co na to říká věda
Zajímavosti

Má smysl foukat do horkého jídla? Zjistěte, co na to říká věda

Někteří lidé se spokojí s konzumací zbytků jídla přímo z lednice. Jiní dávají přednost horkému jídlu. Navzdory těmto rozdílům si však většina lidí pravděpodobně na horké jídlo fouká, aby ho ochladili. Ale opravdu foukání pomáhá? […]

Staročeská couračka: Ideální jídlo pro zimní dny. Dá se jíst s klobásou i bez masa
Recepty

Staročeská couračka: Ideální jídlo pro zimní dny. Dá se jíst s klobásou i bez masa

Jako couračka je někdy chápána omáčka z mléka, smetany a zelí. Mnohem častěji ale lidé takto nazývají polévku, která se může podávat z vydlabaného chleba. Za starých časů se prý podávala především v zimě, a […]

Na cizrnových karbanátcích si pochutnají nejen vegetariáni. Připravte si je snadno a rychle
Luštěniny

Na cizrnových karbanátcích si pochutnají nejen vegetariáni. Připravte si je snadno a rychle

Když jsem se chystala trávit silvestr a letošní Nový rok u známých, měla jsem trochu obavy z toho, že jsou vegetariáni. Nedovedla jsem si představit, co budeme tři dny jíst, když nebude žádné maso. Nakonec […]