Mokrej pes je navzdory svému jménu lahodným koláčem. A připravit ho zvládne každý

Mokrej pes
Zdroj: Shutterstock

Říká se mu sice mokrej pes, jde ale o velmi lahodný koláč. Většina lidí si možná představí spíše zapáchající zvíře, když si ale odmyslíte název a vyzkoušíte si připravit pokrm doma, uvidíte, že si pochutnáte.

Příprava koláče je velmi snadná a zvládnou ji i lidé, kteří si v kuchyni úplně nevěří. Pokud tak přemýšlíte nad jednoduchým receptem, který budete podávat například hostům, mokrej pes je ideální volbou.

Kombinace, která nezklame

Základem tohoto koláče s ne příliš lákavým jménem jsou jablka a puding. Jde o klasickou kombinaci, která ve většině případů nemůže zklamat. Najde se asi jen málokdo, kdo by tuhle dobrotu odmítl.

Na přípravu dezertu budete potřebovat lžičku citronové šťávy, 150 gramů cukru, vanilkový cukr, rozinky, 750 gramů jablek, 400 gramů dětských piškotů, 2 pudinkové prášky (mohou být vanilkové, ideální jsou ale jablečné), 2 decilitry 33% smetany a vodu.

Nepečený dezert za pár minut

Dezert připravíte během chvíle. A jelikož je nepečený, nemusíte se bát toho, že ho třeba připálíte nebo nedopečete.

Jablka oloupejte, nastrouhejte a dejte vařit. Než se rozvaří na kaši, připravte si v dalším hrnci ideálně vanilkový puding. Ten vlijte do jablečného pyré, přidejte citronovou šťávu a cukr podle chuti.

Do formy nalijte polovinu směsi, naskládejte na ni piškoty, zasypte vše rozinkami a zalijte zbytkem jablek s pudinkem.

Dort je potom potřeba nechat několik hodin v ledničce odležet, ideálně ale přes noc, aby směs pořádně ztuhla.

Nakonec už jenom vyšleháte smetanu v tuhou šlehačku a dort ozdobíte. Přidat můžete i kousky čerstvých jablek, aby na talířku vypadal dort jako umělecké dílo.

Zdroj: Jana KoubováMiluji vařeníVaření

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz