Začarovaná trojice: Odhalte časté mýty o jídle a kráse, kterým možná sami věříte

Zdroj: Shutterstock

Strava – zdraví – krása. To je trojice, která se prolíná a ke které se bohužel pojí i některé mýty. Určitě i vy jste už někdy slyšeli, že čokoláda způsobuje akné, a když chcete mít dokonalou pleť, musíte na ni zapomenout. Čokoláda je fuj a podobně.

Ne všechno, co se kde povědělo nebo napsalo a čemu i dnes mnoho lidí naivně věří, je pravda. Pojďte společně s námi odhalit nejčastější mýty. Třeba zjistíte, že některým z nich věříte i vy.

Nadměrný pitný režim hydratuje pokožku

Pitný režim je stále velké téma. Navzdory faktu, že je pitný režim důležitý, na něho mnoho lidí nedbá a pije podstatně méně, nežli kolik si jejich tělo žádá.

Pití velkého množství vody během dne je důležité pro udržení vašeho celkového zdraví, ale voda, kterou pijete, je nejméně účinný způsob, jak hydratovat pokožku.

To je častý mýtus. „Když vypijete vodu, musí nejprve projít vaším trávicím systémem a poté do krevního oběhu,“ vysvětluje skinresourcemd.com. A dodává, že ledviny filtrují vodu dříve, než zbytek buněk vašeho těla dostane potřebnou hydrataci.

Tekuté diety jsou nejlepší na hubnutí

Zaslechli jste někde, že pokud chcete rychle zhubnout, musíte se spolehnout na tekuté diety? Pak zpozorněte a ideálně ještě předtím, nežli se do něčeho takového skutečně odhodláte.

Tekuté diety zpomalují váš metabolismus a to není dobré pro někoho, kdo se snaží shodit kila. Tekutá dieta možná přinese výsledky, ale je to jen polovina celého příběhu.

Nikdo vám totiž nikdy neřekne, že většina lidí přibere celou svou váhu zpět, jakmile se vrátí k pravidelné pevné stravě.

Čokoláda je důvodem, proč vás trápí akné

Jeden z nejběžnějších potravinových mýtů, pokud jde o vzhled a zdraví pleti, spočívá v domněnce, že za vznikem akné stojí konzumace čokolády.

Pravdou totiž je, že když sáhnete po kvalitní čokoládě, může vám naopak prospět. „Hořká čokoláda vyrobená s nižším množstvím cukru a alespoň 70 procenty kakaa může poskytnout mnoho zdravotních výhod,“ píše skinresourcemd.com.

Tento typ hořké čokolády obsahuje antioxidanty a také flavanoly, u kterých bylo prokázáno, že pomáhají snižovat krevní tlak a zlepšují průtok krve.

Na druhou stranu mléčná čokoláda obvykle obsahuje mezi 7-35 procenty kakaa a je typicky plná cukru a mléčných složek. Mléčná čokoláda nenabízí žádné známé zdravotní výhody.

Zdroj: skinresourcemd.com, skinresourcemd.com
Autor: Karolína Nezbedová

Přidat na Seznam.cz