Bez předraženého másla se obejdete. Těmito potravinami lze snadno nahradit
Rady a tipy

Bez předraženého másla se obejdete. Těmito potravinami lze snadno nahradit

Někdo máslo nemůže jíst ze zdravotních důvodů, někdo jej vynechává kvůli hubnutí a jiný se snaží máslo nepoužívat kvůli jeho vysoké prodejní ceně. Naštěstí existuje mnoho potravin, kterými lze máslo nahradit. Ukážeme si některé z nich. […]

Zapomeňte na chaos v šuplíku a uspořádejte role alobalu nebo pečicího papíru jednou provždy
Rady a tipy

Zapomeňte na chaos v šuplíku a uspořádejte role alobalu nebo pečicího papíru jednou provždy

V kuchyni potřebujeme celou řadu pomocníků. Houbičky na nádobí, různé saponáty a především milion rolí s pečicím papírem, alobalem nebo potravinářskou folií. Určitě je doma taky máte a určitě už jste několikrát řešili situaci, kdy jste něco […]

Čím nahradit majonézu: Zkuste zdravější alternativy
Rady a tipy

Čím nahradit majonézu: Zkuste zdravější alternativy

Jsou pokrmy, které si bez majonézy neumíme představit. Milujeme ji nejen jako doplněk třeba k masu, ale stává se častou součástí například různých salátů. Mnohým z nás doma nesmí chybět a vždy ji musíme mít po ruce.  […]

Naučte se v obchodě vybrat toho nejlepšího lososa. Při nákupu mraženého buďte opatrní
Rady a tipy

Naučte se v obchodě vybrat toho nejlepšího lososa. Při nákupu mraženého buďte opatrní

Lososa všichni milují a navíc je zdravý. Obsahuje cenné bílkoviny, draslík, vitamin B12 a je ceněný především pro své omega-3 mastné kyseliny, které prospívají fungování mozku, srdce a kloubů.  S tolika různými druhy lososa může […]

Vyvarujte se chyb při zavařování okurek. Pak to pro vás bude hračka
Rady a tipy

Vyvarujte se chyb při zavařování okurek. Pak to pro vás bude hračka

Pokud je v rodině vyzkoušený recept, pak je zpracování okurek hračkou. S cenami, které jsou dnes v obchodech, se k vlastnímu zpracování zeleniny vrací stále více lidí. Velkou roli hraje i pocit, že si člověk něco udělá sám. Pro […]

Vaření rýže není tak snadné, jak se může zdát. Vyvarujte se častým chybám
Rady a tipy

Vaření rýže není tak snadné, jak se může zdát. Vyvarujte se častým chybám

Ačkoli se může zdát, že příprava rýže je poměrně snadná, ve skutečnosti se každý dopouští chyb. Ty pak ovlivňují strukturu i chuť a vedou k tomu, že je rýže kašovitá, mdlá, suchá nebo dokonce spálená. Na […]

Artyčok: Jak správně vybrat nezralé poupě bodláku a co si ohlídat při jeho přípravě
Rady a tipy

Artyčok: Jak správně vybrat nezralé poupě bodláku a co si ohlídat při jeho přípravě

Artyčok je bodlák rodu Cynara a nejběžnější je francouzský artyčok. Většinou se pěstuje v Kalifornii, Francii, Itálii a Španělsku a je to oblíbená zelenina v evropské kuchyni i v USA. Nejvíce využití mají artyčoková srdce. […]

Sociální sítě změnily pohled na vše a je potřeba čelit výzvám: Jak nafotit jídlo, aby vypadalo chutně
Rady a tipy

Sociální sítě změnily pohled na vše a je potřeba čelit výzvám: Jak nafotit jídlo, aby vypadalo chutně

Nejčastějším problémem, se kterým se potýkají blogeři, kteří tvoří příspěvky o jídle, je umění vyfotit své kulinářské umění tak, aby vypadalo dobře. Právě obraz je hlavní způsob, jakým své jídlo mohou prezentovat a pochlubit se […]