avokado pecka
Bylinky a rostlinky

Vypěstovat avokádo z pecky zvládne každý. Klíčení má pár pravidel

Ať už patříte k lidem, kteří našli zalíbení v používání avokáda v kuchyni, nebo si jen rádi zkoušíte pěstitelské postupy, pěstování avokáda je velká zábava. Začíná to už výběrem ovoce v obchodě Základním předpokladem je vybrat co nejzralejší plod. […]

Jak se zbavit česnekového dechu? Vyzkoušejte zaručené přírodní tipy
Rady a tipy

Jak se zbavit česnekového dechu? Vyzkoušejte zaručené přírodní tipy

Česnek je nedílnou součástí řady pokrmů a má pozitivní vliv na lidské zdraví, bylo by proto nesmyslné vzdát se ho kvůli nepříjemnému zápachu, který způsobuje. Naštěstí existuje mnoho přírodních způsobů, jak zabránit nežádoucímu česnekovému zápachu […]

Slupky z cibule nevyhazujte. Jsou totiž přímo zázračným pomocníkem na zahradě i proti nemocem
Rady a tipy

Slupky z cibule nevyhazujte. Jsou totiž přímo zázračným pomocníkem na zahradě i proti nemocem

Většina z nás cibulové slupky bezmyšlenkovitě vyhazuje do koše. Možná to tak děláte i vy, protože nevíte, k čemu by vám vlastně mohly být užitečné. My to ale víme, proto říkáme, že házet slupky od cibule do […]

Rajčata lze využít proti vráskám. Zapojte je do své péče o pleť ještě dnes
Rady a tipy

Rajčata lze využít proti vráskám. Zapojte je do své péče o pleť ještě dnes

Rajčata jsou výbornou přísadou do různých salátů, mnohdy po nich sáhneme prostě jen tak, když máme chuť na něco dokonale šťavnatého. Ale ruku na srdce, koho z vás by napadlo, že byste mohli tuhle sytě červenou […]

Jak udržet listovou zeleninu déle čerstvou: Zkuste vodu s ledem
Rady a tipy

Jak udržet listovou zeleninu déle čerstvou: Zkuste vodu s ledem

V obchodě jste si vybrali čerstvé listy špenátu s úmyslem je ještě dnes večer použít. Pak ale dostanete chuť na něco jiného a chudák špenát zůstane zapomenut v lednici, dokud o týden později nezjistíte, že už je zvadlý. […]

gril
Rady a tipy

Co si vzít do kempu, když nechcete podporovat smažák za dvě stovky. Ušetříte a pochutnáte si

Ceny hotových jídel v restauracích a stáncích mohou v současné době náklady na dovolenou hodně navýšit. Lidé, kteří jezdí do kempů, rozhodně nechtějí několikrát denně platit jídlo i čtyřikrát nebo pětkrát dražší, než když by si ho […]

Při krájení a zpracování cibule se často chybuje. Ovládněte základ každého jídla jako mistr
Rady a tipy

Při krájení a zpracování cibule se často chybuje. Ovládněte základ každého jídla jako mistr

Cibule je základem kuchyně. Říkejte si, co chcete, ale právě tahle na první pohled obyčejná zelenina je nedílnou součástí mnoha chutných pokrmů – těch českých tedy rozhodně. Pracujeme s ní v kuchyni dnes a denně. Ne každý […]