Máslové sušenky jsou křehké a na jazyku se rozplývají. Nezbyde ani jediná

Zdroj: Shutterstock

Máslové sušenky jsou sladké, křehké, zamilují si je vaše děti i hosté. Podávají se s mlékem. Jakmile ochutnáte jednu, nebudete moci přestat. Minimálně u nás to tak je, takže musím tento recept praktikovat minimálně jednou do měsíce.

Máslové sušenky patří k mým nejoblíbenějším. A to nejen proto, že skvěle chutnají, ale hlavně jsou opravdu snadné na přípravu. A ačkoli samozřejmě mají nějaké ty kalorie a dopřávat si je každý den není dobrý nápad, děláme je doma docela pravidelně.

Recept na máslové sušenky

Na přípravu máslových sušenek budete potřebovat 275 gramů hladké mouky, 200 gramů másla, 60 gramů cukru moučky, půl lžičky soli a jeden vanilkový cukr.

Do mísy nejprve prosejte hladkou mouku a přidejte cukr, vanilkový cukr a sůl. Pak do směsi přidejte máslo a rukama těsto tvořte tak dlouho, dokud nevznikne jednotná spojená hmota.

Z té potom vytvořte váleček, který zabalíte do fólie a dáte na noc do lednice.

Nikdy žádné zbytky

Když druhý den vyndáte těsto z lednice, vytvořte z něj asi půl centimetru silnou placku, ze které vykrajujte třeba pomocí skleničky kolečka. Ty dejte péct na 180 °C na 10 minut.

Sušenky podávejte s mlékem nebo kávou. Pravděpodobně vám brzy žádné nezbydou, protože se přímo rozplývají na jazyku. Nejde zkrátka o jídlo, které by zbytečně zůstávalo na tácu.

Kdyby vám ale náhodou nějaké ty máslové sušenky zbyly, můžete je nadrtit, přidat k nim ještě trochu másla a udělat z nich například korpus na nějaký dort či koláč. Máte tak jistotu, že je vždy využijete do posledního kousku.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz