Masabacha: Připravte si svěží jídlo, které připomíná humus

Zdroj: Shutterstock

Masabacha je pokrm, který je často připodobňován k hummusu. Hlavním rozdílem však je to, že zatímco hummus má zcela hladkou konzistenci, masabacha obsahuje větší kusy cizrny a je jídlem poněkud robustnějším.

Tahini omáčka, se kterou se cizrna míchá, má díky tomu, že není luštěnina zcela rozmixovaná, výraznější chuť. V jídle převládá kyselý nádech citronu. Pokrm se podává teplý. Ačkoli se tedy hummusu v mnohém podobá, zároveň je úplně jiný.

Jak na dokonalou masabachu?

Příprava tohoto jídla je velmi jednoduchá. Zároveň ale musíte mít na paměti několik kroků, které z vašeho jídla udělají opravdový požitek. Tím prvním je podle webu Vidarbergum samotný výběr cizrny.

Použít můžete samozřejmě tu z plechovky, daleko lepší ale je mít cizrnu čerstvou a uvařit si ji doma. Je to sice práce navíc, chuť ale za to rozhodně stojí.

Kromě 300 gramů vařené cizrny budete na masabachu potřebovat 125 mililitrů vody, 3 lžíce tahini, lžičku kmínu, 3 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř, 3 lžíce oleje, 20 gramů piniových oříšků, 3 stroužky česneku a petržel.

Příprava pokrmu

Uvařte si cizrnu doměkka. Ještě teplou ji přidejte do 125 mililitrů vařící vody společně s tahini, kmínem a citronovou šťávou. Pomocí vidličky směs nahrubo rozmačkejte. Podle chuti potom jídlo dochuťte solí a pepřem.

Na pánvi rozehřejte olej, přidejte piniové oříšky a na plátky pokrájený česnek. Za stálého míchání smažte dozlatova. Masabachu nandejte do hlubokých misek. Následně k ní přidejte česnekovou směs, zasypte ji nasekanou petrželí a můžete podávat.

Zdroj: Serious Eats, Hurry the Food Up, Food & Wine, Vidarbergum

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz