Kvetoucí cibule: Originální způsob, jak připravit obalovanou zeleninu

Zdroj: Shutterstock

Máte rádi cibulové kroužky? Pak jistě oceníte i pokrm zvaný kvetoucí cibule. Svým způsobem jde o velmi podobné jídlo, cibule je ale připravená tak, že na talíři připomíná kvetoucí leknín.

Cibule je pokrm velmi zdravý. Obsahuje řadu vitamínů a látek, které vám mohou pomoci při různých zdravotních problémech.

Napomáhá vykašlávání, ulevuje při zánětu nosohltanu a dutiny ústní, posiluje imunitu. Dále také snižuje krevní tlak a hladinu cukru v krvi, uvádí Healthline.

Ideální v panko strouhance

Příprava kvetoucí cibule je velmi snadná. Budete potřebovat pouze jednu větší cibuli, mouku, vajíčko a panko strouhanku.

Ta je jemnější než klasická strouhanka a kromě toho, že bude výsledek díky tomu lépe vypadat, bude také cibule křupavější. Pokud ji nicméně nemáte, dá se nahradit i strouhankou běžnou.

Jak na kvetoucí cibuli

Větší cibuli nejprve oloupejte. Potom ji svisle nařízněte ze všech stran směrem k prostředku tak, abyste neporušili její střed. Cibule by se tím pádem měla otevřít a vytvořit květový tvar.

Poté ji celou obalte nejprve v mouce, ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Budete k tomu potřebovat větší mísy a také trochu trpělivosti, aby byla cibule obalená skutečně všude.

Nakonec ji už jen stačí dát do pánve s olejem a osmažit, jako když děláte klasické cibulové kroužky. Kvetoucí cibule se dává na stůl celá, každý si z ní potom může odlamovat jednotlivé lístky a namáčet je do své oblíbené omáčky.

Zdroj: Small Town Woman, Delish, Healthline

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz