Umění konzervovat ovoce a zeleninu se hodí vždy. Naučte se nakládat do octa i konzervovat cukrem
Rady a tipy

Umění konzervovat ovoce a zeleninu se hodí vždy. Naučte se nakládat do octa i konzervovat cukrem

Ačkoli se může zdát, že konzervování potravin patří do minulosti, stále je to skvělý způsob, jak si vychutnat sezónní produkty po celý rok. Existuje několik metod konzervování, z nichž každá má své výhody a nevýhody. […]

Susena_rajcata
Zdraví

Dehydratace potravin: Proces, který šetří vaši peněženku a má mnoho zdravotních výhod

Pociťujete při pohledu na regály se sušenými potravinami nedůvěru? Tak si přečtěte následujcí článek. Dehydratace potravin vám totiž může ušetřit peníze a snížit množství odpadu Dle serveru Popular Science téměř 32 % nakoupených potravin v […]

Dejte šmrnc svému zeleninovému salátu. Usušte si rajčata a mějte je vždy po ruce
Rady a tipy

Dejte šmrnc svému zeleninovému salátu. Usušte si rajčata a mějte je vždy po ruce

Rajčata patří k základním produktům, které je třeba často doplňovat. Naštěstí se dají uchovávat i v sušené podobě, která vám déle vydrží a má stejně široké uplatnění. A co je nejlepší, k přípravě sušených rajčat není zapotřebí […]

chleb_s_cuketovou_moukou
Zelenina

Jak na cuketovou mouku a její využití aneb konec trápení s bohatou úrodou cuket

Teplé léto je vždy zárukou velké úrody cuket, které při dobrém zavlažování rostou doslova před očima. Zpracovat takovou úrodu je výzva pro každou hospodyňku. Když už strávníci protestují a v mrazáku není místo, přichází čas pro […]

Houby: Některé druhy můžete sníst i syrové. Pokud si netroufáte, využijte sušení či grilování
Bylinky a rostlinky

Houby: Některé druhy můžete sníst i syrové. Pokud si netroufáte, využijte sušení či grilování

Někdo je miluje a někdo nenávidí. Faktem však je, že jsou houby neuvěřitelně všestrannou složkou různých pokrmů. Mohou být hlavní částí jídla či být pouze doplňkem, který dodá pokrmu bohatou chuť. Zdravotní přínos hub samotných […]