Babiččina sekaná: Jídlo, které dříve bývalo součástí sváteční tabule
Maso

Babiččina sekaná: Jídlo, které dříve bývalo součástí sváteční tabule

Z luxusního pokrmu, který si mohl málokdo dovolit, se sekaná přesunula na sváteční stoly venkovanů, aby nakonec její pověst pošramotily jídelny. Domácí sekaná ale může být skutečně svátečním jídlem. Sekaná se připravovala již ve středověku, šlo […]

Záhorácká fašírka: Je snadná a chutná skvěle teplá i studená. Dříve lidem stačila i s chlebem
Recepty

Záhorácká fašírka: Je snadná a chutná skvěle teplá i studená. Dříve lidem stačila i s chlebem

Dnes známe pokrm jako sekanou, kdysi se mu ale říkalo fašírka. Ta záhorácká je ale něčím výjimečná. Kromě masa je v ní velký podíl jedné zeleniny, která dodává pokrmu specifickou chuť. Obvykle se sekaná konzumuje […]

Nečekané ingredience, které mohou povýšit vaši sekanou na zcela jinou úroveň
Rady a tipy

Nečekané ingredience, které mohou povýšit vaši sekanou na zcela jinou úroveň

Sekaná je univerzální masový pokrm, který může obsahovat prakticky jakékoli ingredience. Může být pikantní, vegetariánská, bez mléka či lepku, jednoduše stačí vyměnit nebo přidat některé suroviny. Jaké by neměly ve vaší sekané chybět? Sekaná je […]