Orzo: Těstovinová rýže, ze které připravíte lehký jarní salát
Rýže je i v české kuchyni velmi oblíbenou přílohou. Podává se k omáčkám i kuřecímu masu, dělají se z ní saláty a dá se konzumovat i nasladko. Slyšeli jste už ale o potravině s názvem […]
Rýže je i v české kuchyni velmi oblíbenou přílohou. Podává se k omáčkám i kuřecímu masu, dělají se z ní saláty a dá se konzumovat i nasladko. Slyšeli jste už ale o potravině s názvem […]
Rýže se hodí jako příloha k jídlům, dá se použít do polévek, připravit nasladko, nebo se z ní dá udělat rizoto. Je vynikajícím zdrojem minerálních látek jako železa, hořčíku, zinku a vitamínů řady B. Kromě […]
Rýži děláme mnohdy i několikrát do týdne. A řada lidí si myslí, že na uvaření této přílohy přece není co zkazit. Přesto ale mnohdy děláme chyby, které nás zbytečně zdržují a mohou vést i k […]
Pokud máte doma zbytek rýže a nevíte, co s ním, připravit se z něj během 10 minut dá vynikající večeře. Stačí přidat tuňáka a jídlo strčit do trouby. Během chvíle máte vynikající jídlo, na kterém […]
Nasi goreng je pokrm, jehož hlavní složkou je rýže. Přesto se ale v Indonésii často konzumuje jako snídaně. Jídlo je velmi syté a dodá velké množství energie. Skvěle poslouží také jako oběd nebo večeře. Pokud […]
Máte rádi rýži, ale už vás nudí obyčejné rizoto nebo omáčky, které k ní připravujete? Vyzkoušejte si doma udělat biryani. Jedná se o indický pokrm, pro který je typické velké množství koření. Rozhodně jde o […]
V Palestině je maklooba jedním z nejoblíbenějších pokrmů. Říká se jí někdy také rýže vzhůru nohama. Název pochází ze způsobu podávání jídla, při kterém je rýže na dně talíře a maso se zeleninou se servíruje […]
V dětství jsme možná všichni milovali burizony. Ať už sladké, nebo jen tak bez chuti, jedli jsme je ve velkém. Dnes je spíše známější rýžový chléb, kterému hodně lidí přezdívá „polystyren“. Oba výrobky mají jedno […]
Klasické mléko má v dnešní době mnoho alternativ. Prodává se kokosové, ořechové, makové nebo rýžové. To poslední zmíněné u nás sice seženete jen v některých obchodech, je ale chuťově vynikající a zdravé. Jenomže za cenu, […]
Základem tradičního čínského dezertu je osm druhů ovoce nebo ořechů, které jsou uspořádané na vrcholku kopečku dušené sladké rýže. Dezert je součástí dlouhé tradice jídel soustředěných kolem čísla osm, které je symbolem pro prosperitu. Některé příběhy […]
Copyright © 2024 | Jimeto.cz