Bílá a hnědá rýže nejsou zase tolik rozdílné. U cukrovkářů ale může být výběr důležitý
Zdraví

Bílá a hnědá rýže nejsou zase tolik rozdílné. U cukrovkářů ale může být výběr důležitý

Rýže se hodí jako příloha k jídlům, dá se použít do polévek, připravit nasladko, nebo se z ní dá udělat rizoto. Je vynikajícím zdrojem minerálních látek jako železa, hořčíku, zinku a vitamínů řady B. Kromě […]

Mnoho lidí při vaření rýže chybuje. Důležité je znát druh, ale také ji před vařením propláchnout
Rady a tipy

Mnoho lidí při vaření rýže chybuje. Důležité je znát druh, ale také ji před vařením propláchnout

Rýži děláme mnohdy i několikrát do týdne. A řada lidí si myslí, že na uvaření této přílohy přece není co zkazit. Přesto ale mnohdy děláme chyby, které nás zbytečně zdržují a mohou vést i k […]

Burizony: Zavzpomínejte na dětství díky domácí pufované rýži. Je to snadné
Rady a tipy

Burizony: Zavzpomínejte na dětství díky domácí pufované rýži. Je to snadné

V dětství jsme možná všichni milovali burizony. Ať už sladké, nebo jen tak bez chuti, jedli jsme je ve velkém. Dnes je spíše známější rýžový chléb, kterému hodně lidí přezdívá „polystyren“. Oba výrobky mají jedno […]

Připravte si doma zdravé rýžové mléko. V obchodě ho za takovou cenu nepořídíte
Mléčné výrobky

Připravte si doma zdravé rýžové mléko. V obchodě ho za takovou cenu nepořídíte

Klasické mléko má v dnešní době mnoho alternativ. Prodává se kokosové, ořechové, makové nebo rýžové. To poslední zmíněné u nás sice seženete jen v některých obchodech, je ale chuťově vynikající a zdravé. Jenomže za cenu, […]

ryzovy dezert
Světové kuchyně

Rýžový nákyp s osmi poklady: Vyzkoušejte tradiční čínský dezert prosperity

Základem tradičního čínského dezertu je osm druhů ovoce nebo ořechů, které jsou uspořádané na vrcholku kopečku dušené sladké rýže. Dezert je součástí dlouhé tradice jídel soustředěných kolem čísla osm, které je symbolem pro prosperitu. Některé příběhy […]