Tajemství lesklého ovoce: Je vosk na jablcích nebezpečný?
Ovoce

Tajemství lesklého ovoce: Je vosk na jablcích nebezpečný?

Zajisté jste si všimli, že když jablko trochu naleštíte, leskne se. Lesk způsobuje vrstva přírodního vosku. Hlavně v souvislosti s umělým dodáváním lesku se však objevují hlasy upozorňující na jeho škodlivost. Co je na tom pravdy? K čemu […]

Podzim ve znamení štrúdlu. Jakým chybám se při pečení jablečného závinu vyvarovat, aby byl dokonalý?
Rady a tipy

Podzim ve znamení štrúdlu. Jakým chybám se při pečení jablečného závinu vyvarovat, aby byl dokonalý?

Podzim se kvapem blíží a s ním i úroda jablek. A kde je použít? No přece v jablečném závinu, který miluje snad každý. Existuje několik tipů, jak tento oblíbený dezert dovést k dokonalosti. Štrúdl, jak se také říká […]

Apple Pie: Ikonický americký koláč ve skutečnosti z Ameriky nepochází. Hvězda slavných filmů má hluboké historické kořeny
Světové pokrmy

Apple Pie: Ikonický americký koláč ve skutečnosti z Ameriky nepochází. Hvězda slavných filmů má hluboké historické kořeny

Apple Pie neboli hezky česky jablečný koláč si drtivá většina lidí spojuje s Amerikou. Mohli jsme ho vidět v mnoha amerických filmech a je pravda, že se tam i běžně konzumuje. Koláč mající kulatou podobu […]