Jablečné kroužky v županu a obalené ve skořicovém cukru zachutnají dětem i dospělým

Zdroj: Shutterstock.com

Právě teď je sezóna jablek a v mnoha domácnostech se řeší, co s úrodou ze zahrádky. Pokud se i vám na jabloních urodila sladká jablíčka, určitě hledáte inspiraci, jak je využít. Klasika v podobě štrůdlu sice nikoho neurazí, ale proč nezkusit něco jiného?

My vám přinášíme tip na sladkou dobrotu, kterou si zamilují děti i dospělí. Připravte si jablečné kroužky ve skořicovém županu. Vsadíme se, že si tuhle laskominu ihned zamilujete.

Jablečné kroužky ve vinném těstě

Na přípravu tohoto receptu budete potřebovat 100 gramů hladké mouky, jedno větší vejce, 75 ml bílého vína, lžičku cukru, strouhanku z dětských piškotů, moučkový cukr, olej na smažení a 3 až 4 středně velká jablka.

Začněte tím, že si připravíte těstíčko. Hladkou mouku, vajíčko, lžičku cukru, špetku soli a bílé víno smíchejte, aby vám vznikla hladká konzistence. Těstíčko můžete nechat chvíli odpočinout. Mezitím si s pomocí mixéru rozdrťte dětské piškoty na jemnou strouhanku.

Jablka oloupejte a zbavte jádřince. Poté je nakrájejte na jeden centimetr silné kroužky a ze všech stran i obalte v hladké mouce. Následně takto připravené jablečné kroužky namočte do těstíčka a obalte v piškotové strouhance.

Ihned vkládejte do pánve s vyšší vrstvou rozpáleného oleje a smažte z obou stran dozlatova. Podávejte je ideálně ještě teplé, posypané cukrem a skořicí.

Jablečné kroužky v těstíčku se skořicí

Potřebujete 2 středně velká jablka, 4 lžíce hladké mouky, jedno vajíčko, 2 lžíce moučkového cukru, trochu mléka, špetku soli a skořicový cukr.

Nejdříve si očistěte jablka, oloupejte je a vyjměte jádřince. Nakrájejte je na centimetr silná kolečka. V misce smíchejte ingredience na těstíčko, ve kterém poté jablková kolečka obalte. Neprodleně smažte na rozpáleném oleji – po usmažení nejdříve položte na papírový ubrousek, který vsákne přebytečný tuk, a poté ještě teplé obalujte ve skořicovém cukru.

Jablečné kroužky v pivním těstě

Máme tu recept i pro milovníky zlatavého moku. Na jeho přípravu budete potřebovat 2 vajíčka, 250 ml světlého piva, 180 g hladké mouky, 5 jablek, olej na smažení, 4 lžíce cukru, jednu lžičku skořice a špetku soli.

Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na centimetr silné plátky. Do misky rozklepněte vejce, oddělte bílky od žloutků. Mouku, žloutky, pivo a špetku soli smíchejte do hladkého těsta a nechte ho 15 minut odpočinout.

Mezitím dotuha vyšlehejte vaječné bílky, které poté opatrně vmíchejte do těsta. V těstě následně obalte jablková kolečka, která smažte v rozpáleném oleji dozlatova. Nechte okapat na papírovém ubrousku a poté obalte v cukru smíchaném se skořicí.

Zdroj: nejrecept.cz, recepty.cz, blog.decodoma.cz

Autor: Natálie Kabourková

Přidat na Seznam.cz