Za dijonskou hořčici vděčíme Římanům. Změnila se ale její klíčová surovina
Zajímavosti

Za dijonskou hořčici vděčíme Římanům. Změnila se ale její klíčová surovina

Dijonská hořčice, známá svou jedinečnou chutí a světle žlutou barvou, má dlouhou historii. V tomto článku se podíváme na její původ, výrobu a změny, kterými prošla, než se stala oblíbenou po celém světě. Tradiční recept […]

Domácí hořčice: Bleskově hotová a vždy po ruce. Výborná i jako dárek pro milovníky ostrého
Koření a dochucovadla

Domácí hořčice: Bleskově hotová a vždy po ruce. Výborná i jako dárek pro milovníky ostrého

Češi jsou fanoušky hořčice a v pomyslném souboji mezi ní a kečupem jako omáčce k párku by to bylo asi pořádně zajímavé. Zatímco dělání domácího kečupu jsme si hlavně v létě osvojili, abychom zužitkovali úrodu […]

horcice
Koření a dochucovadla

Jak se do našich jídelníčků dostala hořčice? Původně sloužila jako lék

Hořčice patří mezi nejstarší známá koření. Hojně ji využívali Římané, ale archeologické nálezy prokázaly, že se již mnohem dříve používala v Indii a v Egyptě. Do Evropy tak nejspíš přicestovala právě z Egypta. Z hořčičných semínek pak v průběhu […]