Vyzkoušejte štědrovečerní menu podle Mahuleny Bočanové. Jako předkrm podává slávky

Zdroj: Nextfoto

Původně se Mahulena Bočanová plánovala letošním vánočním oslavám vyhnout. Ovšem dcera její záměry odhalila, a tak herečku opět čeká příprava štědrovečerní večeře. Možná k ní bude podávat i slávky.

Herečce Mahuleně Bočanové se nyní daří v pracovním i soukromém životě. V kinech právě běží romantická komedie Jak přežít svého muže, ve které si zahrála jednu z vedlejších rolí, a od léta opět chodí s podnikatelem Petrem Hanákem, s nímž se v roce 2020 rozešla. Láska je však zase spojila.  A co má herečka v plánu o svátcích?

Útěk před Vánoci nevyšel

Ne všichni Vánoce milují, kdo by občas neměl chuť před předvánočním shonem někam utéct… Také Mahulena Bočanová dala letos přednost teplu a moři před zimou a blátem. Dokonce chtěla Vánoce zatajit před svou dcerou Márinkou, která trpí lehčí formou autismu a epilepsií. Márinka se však oklamat nenechala.

 „Teď to přišlo: ‚A jak mě Ježíšek na Tenerife najde? Dala jsi mu naši adresu?‘ Mrcha!“ vtipkovala s nadsázkou Bočanová v rozhovoru pro Blesk. Štědrému dni se tak herečka nevyhne. Alespoň však může místo koled poslouchat šumění moře.

Slávky podle Mahuleny Bočanové

Někdo nedá dopustit na tradičního kapra s bramborovým salátem, pokud byste ovšem na Štědrý den vyrazili na návštěvu za Mahulenou Bočanovou, a ona nebyla zrovna u moře, pravděpodobně by vám naservírovala jako předkrm slávky a místo kapra pečeného lososa.

Příprava slávek je velice jednoduchá. Jak uvádí Prima Fresh, budete na ně potřebovat 1 lžíci másla, 1 lžíci olivového oleje, 6 až 8 stroužků česneku, 1 řapíkatý celer, 1 nebo 2 chilli papričky, 200 gramů cherry rajčat, 1 hrst hladkolisté petržele, 1 kilogram slávek, 100 mililitrů bílého vína a čerstvě namletý pepř.

Do rozehřátého másla a olivového oleje přidejte na tenké plátky nakrájený česnek a chvíli restujte, česnek však nesmí zhnědnout. Přidejte plátky nakrájeného řapíkatého celeru a nakrájenou chilli papričku.

Cherry rajčata nakrájejte na poloviny, nahrubo nasekejte petržel a vmíchejte k česneku. Počkejte, až rajčata pustí šťávu, a poté přidejte ve studené vodě omyté slávky.

Nakonec přilijte víno, promíchejte a přikryjte. Obsah hrnce přiveďte k varu a duste 3–4 minuty, během té doby by se měly slávky otevřít, ty, co zůstanou zavřené, vyhoďte. Teď už slávky jen opepřete a podávejte, např. s čerstvou bagetou.

Zdroj: Prima Fresh, Blesk

Autor: Dominika Jandorová

Přidat na Seznam.cz