Tacos z řízku: Netradiční tacos naruby váží i přes 2 kilogramy. Udělejte si zmenšenou verzi doma

Zdroj: Shutterstock

Jak vypadá tacos asi každý ví. Tortilla přehnutá na polovinu naplněná masovou nebo zeleninovou směsí je oblíbeným mexickým jídlem, které si u nás můžete objednat v několika restauracích. O tacos vytvořeném z kuřecího masa nebo z vepřového řízku jste ale nejspíš ještě neslyšeli.

Kanál Third Wave Cafe zveřejnil na YouTube před časem video, ve kterém je ukázáno, jak vzniká největší australské tacos, jehož základem je obří vepřový řízek. Ten nicméně netvoří náplň, jak by většina lidí čekala.

Řízek je přehnutý napůl a právě do něho je plněná nejen zeleninová směs. Jako první přichází na řadu hranolky. Ty jsou následně dochuceny hořčicí, trhaným vepřovým masem, kousky uzeného vepřového, salsou a velkou porcí zeleniny.

Celé tohle tacos váží přes 2,2 kilogramy a nasytit má 2 nebo 3 osoby. Podle všeho by ale muselo jít o opravdu hladové osoby, protože podle našeho názoru by se z takové porce najedlo lidí i pět.

Kuřecí tacos naruby

Naplnit maso zeleninovou směsí napadlo i některé další podniky. Po celém světě se před několika lety například prodávala limitovaná edice takzvaného tacos naruby. V tomto případě už se jednalo o jídlo normální velikosti.

Dnes si takové tacos sice v restauraci jen tak nepořídíte, můžete si je ale připravit doma. Kuřecí prso se klasicky obalí v trojobalu, usmaží se dozlatova, potom se přehne napůl a plní se tím, co byste čekali v běžném tacos. To znamená salátem, rajčetem, salsou a různými omáčkami.

Chybět samozřejmě nesmí sýrová omáčka, kterou je celý výtvor nakonec přelitý. Tohle jídlo je běžně určeno pro jednu osobu, když ho ale člověk sní, je tedy nejspíš pořádně plný.

Tacos se navíc tradičně podává s nachos a několika omáčkami. Některé z nich pálí, jiné dochucují pokrm svou sladkokyselou chutí. Pokud si tak chcete své tacos naruby vychutnat se vším všudy, připravte se, že se do vás potom dva dny nic nevejde.

Zdroj: YouTube, Facebook, The Weekend Edition, SunPork Fresh Foods

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz