Soutěž MasterChef přišla o první soutěžící. Co se Číče nepovedlo a proč je i přesto ráda, že do soutěže šla?

cica v kuchyni
Archiv TV Nova

Lucie Maděrová zvaná Číča se stala první soutěžící, která opustila TOP 16 v kuchařské soutěži MasterChef. Lucie se také mimo jiné zapsala do dějin tohoto ročníku tím, že založila Klub škvarečků, kam přizvala oblíbené soupeře a kamarády ze soutěže.

Mezi soutěžícími už vzniklo přátelství

Mezi soutěžícími kuchařské soutěže MasterChef by člověk očekával rivalitu, ale většina letošních účastníků se během natáčení skamarádila, protože spolu sdílí i hotelové pokoje a tráví spolu volný čas.

Odchod Lucie ze soutěže byl pro mnohé amatérské kuchaře stejně smutný jako pro Lucii, která všechny své soupeře pohostila hned v prvních dnech škvarky a slivovicí.

Studentka Lucie bohužel opustila TOP 16 jako první

Lucie studuje a v současné době se zabývá životem koz na exotickém ostrově Sokotra, a protože už od dětství miluje jídlo, patří vaření k jednomu z jejích hlavních koníčků.

Přestože toho usměvavá blondýna v soutěži moc nestihla, je ráda, že našla nová přátelství. Zjistila také, že je fajn se objímat s přáteli, když má člověk radost, nebo je smutný, a pochopila, že by neměla být vždy tak otevřená a měla by raději zvážit, co říká.

Je také přesvědčená o tom, že kdyby držela před porotci jazyk za zuby a neřekla, že její jídlo je sice skvělé, ale vzhledem připomíná blitky, její výtvor by nakonec ochutnali a ocenili by jeho chuť.

Pozornost na sebe strhla už při castingu

Číča už se neuvedla nejlépe při castingu, protože porotcům Kašpárkovi, Punčochářovi a Forejtovi naservírovala mimo jiné červy a cvrčky. Ani jeden z porotců z tohoto typu jídla není nadšený a Punčochář ho přímo nesnáší. Mladá kuchařka ale jídlo tak skvěle nakombinovala a dochutila, že nakonec postoupila dál.

Osmá epizoda se jí stala osudovou

Osmá epizoda však znamenala její odchod. Nebylo to tím, že by vařila nejhůř z šestnácti finalistů, ale neměla prostě svůj den. Soutěž samozřejmě není jen o talentu, ale i o schopnosti se vypořádat se stresem, který je vidět téměř na všech soutěžících.

Stejně špatný výkon podal v sedmé epizodě kuchař Milan, jenže měl štěstí, že to nebyla epizoda, kdy se vyřazovalo.

Tři výzvy, tři šance na postup

Soutěžící mají v běžné epizodě tři výzvy a podle kvality pokrmů odcházejí postupně na balkon, kde už mají zaručený postup do dalšího dílu.

V první výzvě šlo tentokrát o trochu šílené kombinace, jako je jehněčí a zrnková káva, máta a hořčice, nebo třeba mrkev a maliny. A samozřejmě k dispozici byla dobře zásobená spižírna, kterou měli 5 minut k dispozici, aby si soutěžící nabrali vše, co potřebují. Důležité bylo, aby zvolená kombinace v jídle byla cítit.

Číča nebyla jediná, kdo v první výzvě neuspěl. Její soupeři třeba podávali syrové krevety nebo nedopečené jehněčí maso. Číča měla smůlu, že její pokrm nevypadal dobře barevně a nebyl ani pěkně naservírovaný. Proto porota neochutnala a bylo jasné, že po první výzvě se na balkon nedostane.

Ve druhé výzvě se nevařilo, ale devět soutěžících muselo v bujabéze, která obsahovala 24 surovin, identifikovat poslepu co nejvíce ingrediencí. Ani tady se Číče moc nedařilo, a tak musela spolu s dalšími třemi kuchaři absolvovat i třetí výzvu, kde se připravoval pokrm, který měl mít všech pět známých chutí. A krevety nasladko polité sirupem ji poslaly domů, přestože mladá kuchařka si za svým jídlem stojí a tvrdí, že splnila zadání.

Neúspěch v soutěži ji však neodradil od vaření, kterému se hodlá i nadále věnovat s láskou a nadšením stejně jako dříve. Navíc je šťastná, že našla nové přátele se stejnou zálibou.

Zdroj: Kinotip2, TV Nova.cz

Autor: Lída Kropáčková

Přidat na Seznam.cz