Slanina v čokoládě: Dezert kombinující netradiční chutě

Zdroj: Shutterstock

Kombinovat sladké a slané chutě dnes už není nic zvláštního. Maso se peče společně s ovocem, do omáček se přidávají švestky, na pizzu ananas. Napadlo vás ale někdy, že je vynikající také slanina s čokoládou?

Čokoláda je sladký lék, který zvedne náladu, pokud je vám smutno. Někteří lidé ale přesto dávají přednost masitým chutím. Kdyby si měli vybrat mezi slaninou a čokoládou, sáhnou vždy po slanině. Co takhle ale jídla zkombinovat?

Jídlo slavné po celém světě

Mnoho lidí by si řeklo, že je to nesmysl, že kombinovat něco takového není dobrý nápad. Ve skutečnosti se ale mnoho podniků ve světě proslavilo právě tím, že křupavou vypečenou slaninu namáčenou v čokoládě mají na svém menu.

Server The NewYorker popisuje restauraci v Los Angeles, která dokonce dělá čokoládový dort se slaninou. Abyste pochopili, čím je tahle kombinace tak výjimečná, připravte si slaninu s čokoládou doma. Je to velmi snadné.

Kontrast chutí, který vás překvapí

Na přípravu pokrmu toho nebudete potřebovat příliš. Stačí vám několik plátků slaniny a tmavá čokoláda. Použít můžete i čokoládu bílou nebo mléčnou. Server All recipes pak doporučuje přidat do čokolády nasekaná jablka, oříšky nebo kousky kandovaného ovoce.

Slaninu jednoduše opečte v troubě na pečicím papíře, ideálně zcela bez oleje. Bude krásně křupavá a provoní vám celý byt. Potom ji namočte do rozpuštěné čokolády a nechte zatuhnout.

Poté už si jen pochutnávejte na kontrastu chutí, který sice na první pohled může vypadat šíleně, ve skutečnosti ale pokrm vaše chuťové pohárky ohromí. Jiný dezert možná už nikdy nebudete chtít jíst. Dokud ho ale nevyzkoušíte, neuvěříte.

Zdroj: The Spruce, All recipes, Taste of Home, The NewYorker

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz