Ryba by v týdenním jídelníčku neměla chybět. Připravte si ji v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

Zdroj: Shutterstock

Máte rádi rybí recepty? Jak je známo, ryby mají na naše zdraví pozitivní vliv, proto by se měly v našem jídelníčku objevovat pravidelně. Ne každý je ale fanouškem ryb, a najdou se i tací, kteří je nejedí vůbec.

A to je škoda. Ryby se dají připravit na mnoho chutných způsobů, díky čemuž si na své dokáže přijít úplně každý. Jedním z chuťově dokonalých receptů je ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce. Schválně ho zkuste.

Jak často bychom měli jíst ryby?

Konzumace ryb je často diskutovaným tématem. Jak často bychom je měli jíst? A v jakém množství? Dá se to s rybami přehnat? Co je tak akorát, a co už je moc?

„Doporučení jíst ryby dvakrát týdně vychází z obsahu specifických omega-3 mastných kyselin, a to dokosahexaenové (DHA) a eikosapentaenové (EPA). Jejich výborným zdrojem je právě rybí tuk,“ vysvětluje web mojezdravi.cz.

Proč jíst ryby?

Pokud patříte k lidem, kterým ryby chutnají a jedí je pravidelně, pak možná vůbec neřešíte, proč by v jídelníčku neměly chybět. Zkrátka vám chutnají, proto je jíte.

Co když ale patříte k těm, kterým ryby zrovna dvakrát nevoní? Pak byste měli vědět, jak našemu zdraví prospívají a proč byste je měli jíst.

„Konzumace ryb je mimo jiné důležitá z důvodu obsahu nenasycených mastných kyselin, které mají pozitivní vliv na náš srdečně-cévní systém,“ odhaluje jeden z důvodů web stobklub.cz.

Připravte si rybu v pivním těstíčku

Přinášíme vám recept na rybu v dokonalém pivním těstíčku. Na přípravu tohoto receptu potřebujete: 150 g hladké mouky, 70 g solamylu, 300 ml piva, 1 lžičku mleté červené papriky, 2 vejce, pepř a sůl.

V misce vyšlehejte vajíčka s pivem, přidejte mletou papriku, trochu pepře a soli. Vše promíchejte. Za stálého míchání přidejte mouku smíchanou se solamylem. Vytvořte hustší těstíčko.

Zdroj: mojezdravi.cz, stobklub.cz, receptyonline.cz, labuznik.cz, vareni.cz

Autor: Natálie Kabourková

Přidat na Seznam.cz