Udělejte si nakládané cibulky. Hodí se k mnoha pokrmům a jejich příprava je velmi snadná
Recepty

Udělejte si nakládané cibulky. Hodí se k mnoha pokrmům a jejich příprava je velmi snadná

Nakládané cibulky jsou něco, co musím mít doma v lednici neustále. Hodí se k rizotu, k šunkoflekům, do různých salátů. Jsou osvěžující a skvěle doplní chutě mnoha jídel. A nejlepší jsou samozřejmě ty, které si […]

Altamurský chléb: Pečivo s přísnými pravidly, jehož historie je tisíce let dlouhá
Pečivo a těstoviny

Altamurský chléb: Pečivo s přísnými pravidly, jehož historie je tisíce let dlouhá

Altamurský chléb má v Itálii dlouholetou tradici. Jde o jediný chléb, který má v Evropě označení chráněného původu. Pokud ho pekaři chtějí připravit a následně prodávat, musí dodržovat přísná regulační pravidla. První zmínky o chlebu […]

Empanadas: Zapečené taštičky se směsí mají původ už v 16. století. Vyzkoušejte je
Recepty

Empanadas: Zapečené taštičky se směsí mají původ už v 16. století. Vyzkoušejte je

Jejich kořeny sice sahají do Španělska, jedí se ale po celé Jižní Americe. Empanadas jsou oblíbené i v jiných zemích, tradičně se ale konzumují především v těchto oblastech. Jedná se o pečené taštičky plněné hovězím […]

Připravte si kari pastu. Ta červená je klasika, oblíbené jsou ale i žlutá a zelená
Recepty

Připravte si kari pastu. Ta červená je klasika, oblíbené jsou ale i žlutá a zelená

Pravděpodobně každý z vás má doma v šuplíku s kořením kari. Už málokdo má ale nejspíš doma sklenici kari pasty. Přitom právě ta se může hodit při tvorbě různých asijských jídel a usnadnit vám přípravu […]

Vídeňský řízek nepochází z Rakouska. S českými surovinami je ho podle odborníků nemožné připravit
Maso

Vídeňský řízek nepochází z Rakouska. S českými surovinami je ho podle odborníků nemožné připravit

Možná si říkáte, že na klasickém vídeňském řízku není co zkazit. Připravit ho přece dovede úplně každý. Víte ale, že i tohle jídlo má nějaká svá pravidla? Kde se řízek vlastně vzal a jak přesně […]