Radek Kašpárek mořské plody miluje, v Londýně si pochutnal na krabovi. Poradíme, jak jej správně konzumovat

Zdroj: Nextfoto

Někteří lidé mořské plody milují, jiní nemají žaludek ani na krevety, natož pak na chobotničky či kraby. Šéfkuchař Radek Kašpárek si ale tato jídla zahraniční kuchyně nemůže vynachválit a na svém instagramu se pochlubil lahůdkou, kterou by neocenil úplně každý.

Rybí polévka, zeleninový salát, talíř s něčím, co jeho sledující nedokázali rozpoznat, a krab. To všechno si Radek Kašpárek v nedávné době užíval v rámci návštěvy jedné londýnské restaurace. Některé fanoušky lahůdky oslnily, jiným se ale zvedl žaludek.

„Tak tohle nemusí vidět úplně všichni,“ napsal jeden ze sledujících. Další se pak zeptal, zda nejsou na jedné fotce náhodou zvířecí jazyky.

Jednu z fanynek pak ale vyděsila především fotka, na níž vedle talíře leží připravené kleštičky na konzumaci kraba. „U prvního obrázku jsem si myslela, že jde o fotku nástrojů u zubaře,“ napsala.

Radek Kašpárek se jejímu komentáři pravděpodobně jen zasmál, je ale jasné, že nebyla sama, koho kleště překvapily. Jak jste na tom se znalostmi vy? Víte, jak byste správně konzumovali kraba, kdyby vám ho někdo v restauraci naservíroval?

Všechno je jednou poprvé

Možná se někdy dostanete do situace, kdy si budete chtít krabí maso vyzkoušet. Jenomže budete nejspíš překvapeni, co všechno před vás v restauraci kromě samotného pokrmu přinesou. Všechno je jednou poprvé, díky našemu návodu se ale nebudete muset bát, že byste netušili, co a jak.

V podniku před vás nejspíš kromě talířku na skořápky a klepítka položí také speciální louskáček, kterým kraba rozlousknete a dostanete se k tomu, co je uvnitř, uvádí server Real Simple.

Pokud byste měli příležitost dát si kraba doma, použít můžete i nůž, paličku nebo klasický louskáček na ořechy, radí pak The Kitchn. Jakmile se vám podaří zbavit se vrchní části krabího krunýře, budete potřebovat ideálně dvě menší vidličky pro vybrání masa.

Kromě samotného krunýře se maso nachází také v širší části nohou nad klepítky, pokud tak nechcete jídlem plýtvat, nezapomeňte se louskáčkem podívat po mase i tam. Dobré je mít po ruce také ubrousek, louskání kraba nejspíš nadělá trochu nepořádku. A to zvlášť při vaší první zkušenosti.

Zdroj: Instagram, The Kitchn, Real Simple

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz