Provoňte kuchyň podzimními dýňovými buchtami podle Laďky Něrgešové

Zdroj: Nextfoto

Je podzim a k podzimu neodmyslitelně patří dýně. Používáme je nejen k dekorování našich domácností a navození té správné podzimní nálady, ale uplatnění pro ně nacházíme i v kuchyni. Tam se dá z dýní připravit nejedna dobrota.

Pro chutný dýňový recept nešla daleko ani oblíbená česká moderátorka Laďka Něrgešová. Ta nás už několikrát svými recepty inspirovala k přípravě něčeho dobrého na zub a její buchty vonící po dýních rozhodně nebudou výjimkou.

Vyzkoušejte dýňové buchty podle Laďky Něrgešové

Pokud máte rádi dýňové recepty, určitě musíte vyzkoušet buchty à la Laďka Něrgešová. Recept není složitý a hravě ho každý zvládne.

Na kvásek budete potřebovat trochu teplého mléka, větší půlku droždí, hrst hladké mouky a hrst cukru. Suroviny smíchejte, nechte kvásek vzejít na teplém místě.

Na těsto potřebujete 60 gramů rozpuštěného másla, lžičku soli, 50 gramů cukru, 250 gramů dýňového pyré a 450 gramů hladké mouky. K tomu všemu samozřejmě přidáte i kvásek, který jste si bokem nechali vzejít.

Na náplň si připravte 50 gramů rozpuštěného másla, 50 gramů cukru, 200 gramů dýňového pyré, trochu muškátového oříšku a lžičku skořice.

Jak na dokonalé buchty à la Laďka

Máslovou dýni oloupejte, nakrájejte na kostky, poduste do měkka a nechte vychladnout. Rozmixujte na pyré. Připravte si kvásek, který poté přidejte k surovinám potřebným na těsto. Nechte kynout alespoň 1 hodinu.

Mezitím si smíchejte suroviny potřebné na náplň. Po vykynutí těsto rozválejte na placku, potřete náplní, přeložte na třetiny a znovu rozválejte na placku.

Těsto nařežte na 12 proužků, každý z nich poté stočte nejdříve jako twister a poté smotejte do spirály. Na plech dejte pečicí papír, vyskládejte na něho připravené buchty, potřete je rozšlehaným vejcem, a pokud chcete, můžete posypat nasekanými pekanovými ořechy.

Pečte v troubě předehřáté na 190 °C cca 35 minut. Buchty musí být krásně hnědé. Ještě zatepla, tedy hned poté, co je vytáhnete z trouby, je polijte cukrem smíchaným s pomerančovou šťávou.

Zdroj: Instagram, drozdi.cz

Autor: Natálie Kabourková

Přidat na Seznam.cz