Připravte si borůvkový koláč podle Lucie Benešové

Zdroj: Nextfoto

Herečka a dabérka Lucie Benešová si užívá léto s rodinou. Se svými fanoušky na sociálních sítích se ale nedělí jenom o fotografie šťastné rodiny, naposledy sdílela recept na borůvkový koláč a reakce byly nadšené.

Inspiruje své fanoušky

Hvězda seriálu Slunečná na svém instagramovém profilu sdílela snímky ze sbírání borůvek a jejich následného zpracování do lákavého koláče.

Po vtipném úvodním textu: „Borůvky dnes vlastní mám, co že s nimi udělám?!“ vyzvala Lucie své sledující, aby také vyzkoušeli její oblíbený recept na „lehký a lahodný“ koláč. Recept přiložila na dalších fotografiích.

Recept na borůvkový koláč

Na koláč budete potřebovat koláčovou formu o průměru 30 centimetrů. Příprava by vám měla zabrat 20 minut, pečení zhruba 45 minut.

Na koláč si připravte:

  • 3-4 hrnky borůvek
  • 2 hrnky celozrnné špaldové mouky (nebo polohrubé pšeničné)
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 1 kypřící prášek
  • 1 hrnek mléka (kravské nebo rostlinné)
  • ½ hrnku slunečnicového oleje + na vymazání formy
  • 1 vejce

Na drobenku:

  • 1 hrnek celozrnné špaldové mouky (nebo hrubé pšeničné)
  • ½ hrnku mletých mandlí
  • ½ hrnku studeného másla
  • 1 lžíce brandy
  • 1 lžička mleté skořice

Formu vymažte olejem. V jedné míse smíchejte mouku s cukrem a kypřícím práškem. Do druhé mísy si připravte mléko, olej a celé vejce a prošlehejte je. Tekutou směs přilijte k suchým ingrediencím. Vše důkladně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto. Hotové těsto vlijte do formy a navrch poskládejte borůvky.

Z uvedených přísad vypracujte drobenku a posypte jí těsto s borůvkami. Koláč pečte v rozpálené troubě na 170 stupňů 40-45 minut, dokud drobenka nezezlátne.

Zdroj: Instagram Lucie Benešové, Kitchen Story

Autor: Dominika Jandorová

Přidat na Seznam.cz