Petr Lexa radí, jak na nejlepší maso do burrita. Klíčová je kvalita surovin

Zdroj: Profimedia

Nejprve byl známý jako youtuber vystupující pod přezdívkou Hoggy. Později se mu podařilo prosadit se v soutěži Hlas Česko Slovenska a dnes již Petr Lexa vystupuje se svou kapelou Slza a fanoušky baví svým jedinečným hlasem. Brzy o něm ale možná uslyšíte i jako o slavném kuchaři.

Kuchyně je hned po pódiu jeho druhým domovem. Alespoň to tvrdí u videí na TikToku, kterými pravidelně zásobuje své fanoušky. Platformy na sdílení videí byly vždy jeho životem a i když na YouTube už se neobjevuje, se svými sledujícími stále aktivně komunikuje přes jiné sociální sítě.

Na TikToku ale Petr neinformuje pouze o tom, jak se má nebo co nového chystá v rámci své hudební kariéry. Poměrně často totiž s fanoušky sdílí recepty na vynikající pokrmy. A nedávno prozradil, díky čemu si můžete doma udělat to nejlepší burrito na světě.

Základem je dobré maso

Tortilla plněná masem a zeleninou není v České republice žádnou novinkou – tzv. wrapy jsou již rozšířené i v mnohých fastfoodových řetězcích. A i samotné mexické burrito je jen několik surovin zabalených v této placce. Recepty na burrito se dají najít na několika stránkách.

Základem jsou podle většiny z nich fazole. Apetit online radí, aby si každý dal do burrita přesně to, co mu chutná, s čímž Petr Lexa souhlasí a fazole proto vynechává. Podle jeho slov je nejdůležitější, jaké do tortilly použijete maso.

Server Recepty uvádí, že je ideální použít mleté, to ale frontman skupiny Slza odmítá. Do burrita podle jeho slov patří jedině maso trhané, ideálně takové, které se připravuje několik hodin. A právě s tím se fanouškům na svém TikToku pochlubil.

Nejen na burrito

Trhané maso, které fanouškům Petr představil, je podle jeho slov skvělým základem na burrito, ale dají se z něho udělat i další mexické pokrmy. „Základem je směs koření, kterou si sám míchám,“ zdůraznil na začátku a popsal fanouškům, že je třeba dát dohromady oregano, sladkou papriku, římský kmín, sušený česnek, koriandr, sůl a pepř.

@lexapetr Ta kuchyň je hned po pódiu můj druhej domov 😂🌮 #shreddedbeef #burrito ♬ Lo-Fi analog beat – Gloveity

Lexa hovězí zadní pořádně posypal směsí koření a několik minut se ho pokoušel vmasírovat do masa. Následně maso zprudka ze všech stran orestoval a přendal do pekáče. K masu přidal nasekaný česnek, cibuli, drcená rajčata a hovězí vývar tak, aby bylo maso ponořené.

„Přikrýt a dát do trouby na 150 °C. Čím déle ho tam necháte, tím lépe. Ideál je tak 6 hodin, já vydržel 3. Ale podívejte se, co se stalo,“ ukazuje závěrem maso, které se dá krájet i vidličkou. „Jak s tím naložíte, to už je na vás. Představivosti se meze nekladou,“ dodal závěrem s tím, že právě do burrita je směs ideální.

Zdroj: Apetit online, Recepty, TikTok

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz