Perníčkové latté lepší než z kavárny vám zpříjemní dlouhé chladné večery. K přípravě stačí jen pár surovin

Zdroj: Shutterstock

Zatímco k létu neodmyslitelně patří všechno šťavnaté, svěží a kyselé, jakmile se venku ochladí, dáváme přednost úplně jiným chutím. Na podzim a v zimě dominuje například skořice, kakao nebo hřebíček či vůně perníku.

Jsou to přesně ty chutě a vůně, které v nás evokují takovou tu zimní náladu. Nebo nám dokonce připomínají Vánoce, které se pomaličku blíží. Proč si dlouhé a studené zimní večery nezpříjemnit dokonalým perníčkovým latté?

Hřejivý zimní nápoj, který si zamilujete

Když se vrátíme domů ze studeného počasí, toužíme se prohřát. Můžeme se zabalit do deky, dát si horkou vanu nebo si vychutnat hřejivý nápoj. Ten nejen zahřeje, ale i zachutná.

Zavřete oči a představte si, jak si vychutnáváte horký nápoj, ve kterém se mísí kořeněné chutě a vůně. Nápoj, který voní i chutná po skořici, novém koření, kde cítíte tóny zázvoru a perníku.

Přesně takové je perníčkové latté, do kterého se zamilujete už po prvním ochutnání. Naučíme vás připravit si jej doma.

Základem je perníkový sirup

Stěžejním bodem tohoto receptu je perníkový sirup. Jeho chuť je sladce kořeněná, naprosto ideální pro sváteční období. Díky němu bude vaše perníčkové latté lepší než z kavárny, kde používají konvenční sirupy, které jsou běžně k dostání ve sklenici. Jak si takový sirup připravit?

Použijte kousek čerstvého zázvoru nebo sáhněte po jeho mleté variantě. Přidejte dvě skořicové tyčinky, několik kuliček nového koření a nechte vše rozvonět na rozpálené pánvi. Poté koření zalijte trochou vody a přidejte několik lžic třtinového cukru.

Zahřívejte na plotně 15–20 minut, míchejte a počkejte, dokud sirup nezhoustne. Poté už jen stačí jej scedit a příprava perníčkového latté může pokračovat.

Jak na perníčkové latté?

Máte-li doma kávovar, připravte si klasické latté. Do něho pak už jen stačí přidat vyrobený perníčkový sirup a vychutnat si tu dokonalou dobrotu.

Pokud kávovar nemáte, uvařte si silné kafe. Mléko ohřejte, jakmile bude horké, přelijte jej do vyšší sklenice a po lžičkách přidávejte uvařenou kávu tak, aby se s mlékem nesmíchala.

Druhou část mléka vyšlehejte s pomocí šlehače do jemné pěny, se kterou sklenici doplňte po okraj.

Zdroj: acouplecooks.com, thebananadiaries.com, hungerthirstplay.com

Autor: Natálie Kabourková

Přidat na Seznam.cz