Panna cotta s angreštem: Studený dezert ze smetany, želatiny a ovoce

Panna_cotta
Zdroj: nelea33 / Shutterstock.com

Panna cotta je lahodný dezert ze smetany, želatiny a ovoce. Podává se nečastěji na jaře a v létě, kdy můžete na jeho přípravu použít čerstvé ovoce. Navíc vás po vytažení z ledničky příjemně ochladí.

Doma dělám jídlo na mnoho způsobů. Obvykle používám jahody, maliny a borůvky. S rodinou jsme si ale mimo jiné oblíbili také panna cottu s angreštem. Recept na ni je snadný.

Co budete potřebovat

Na přípravu pokrmu si připravte 3 plátky želatiny, 500 mililitrů smetany ke šlehání, 70 gramů cukru krupice, vanilkový lusk a ovoce podle chuti. Já volím angrešt, jahody a maliny.

Na angreštovou omáčku budete potřebovat 150 gramů angreštu, lžíci moučkového cukru a lžíci citronové šťávy. Použít můžete také angreštovou marmeládu, domácí omáčka je ale vždy chuťově lepší.

Jak na přípravu

Do misky se studenou vodou dejte želatinu, po deseti minutách ji zbavte přebytečné vody. V rendlíku zahřejte smetanu s cukrem, směs se nesmí vařit. Jakmile se cukr rozpustí, přidejte vanilku a želatinu. Vše promíchejte a nalijte do skleniček.

Nechte směs ztuhnout v lednici a připravte si angreštovou šťávu. Ovoce očistěte a s cukrem a citronovou šťávou rozmixujte. Potom omáčku nalijte na dezert, dozdobte ho čerstvým ovocem a po několika hodinách v lednici můžet podávat.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz