Nikol Leitgeb představila vdolky podle babičky Lídy. Vyzkoušejte je i vy

Zdroj: Nextfoto

Na sociálních sítích se Nikol Leitgeb chlubí svou rodinou velmi ráda. Své dva syny i manžela ukazuje sledujícím poměrně často, v poslední době ale přibyla také videa s babičkou Lídou, která se umí skvěle ohánět v kuchyni.

Nikol miluje vdolky babičky Lídy. Naučila se je jíst už jako malá, s přibývajícím věkem se ale láska k nim nijak nezměnila. Herečka se rozhodla, že se společně s babičkou s fanoušky o recept na dokonalý pokrm podělí.

Energická babička

Leitgeb sdílela na instagramu video, na kterém s babičkou vdolky připravují. Lída je žena, která je na svůj věk velmi energická, vtipná, neustále se usmívá a je na ní vidět, že dělá jídlo s velkou láskou.

To je samozřejmě při přípravě takových pokrmů opravdu důležité. Podle Nikol jsou vdolky totiž už dlouhých 36 let stále stejně vynikající.

Recept na vdolky

Na vdolky podle babičky Lídy budete potřebovat 500 gramů mouky, vajíčko, půlku droždí, 3 lžíce cukru, máslo, 0,3 litru mléka, 3 lžíce rumu a špetku soli. Nejprve si v teplém mléce s cukrem rozdrobte droždí a nechte vzejít kvásek.

Pak do něj zapracujte mouku, vajíčko, sůl a rum. Vypracujte hladké těsto, které necháte hodinu kynout. Potom z něho vytvarujte vdolky a ty nechte ještě 10 minut odpočinout. Vdolky nakonec smažte v rozpáleném tuku.

Jakmile vychladnou, potřete je povidly, ozdobte tvarohem a můžete podávat. Ideální jsou ještě teplé, konzumovat se ale dají klidně i po několika hodinách studené. Skvěle se k nim hodí káva nebo kakao.

Zdroj: Instagram, OnlyU

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz