Jimeto.cz
  • Domů
  • Celebrity
  • Hubnutí
  • Krása
  • Zdraví
  • Domov
    • Domácnost
    • Zahrada
  • Rady a tipy
  • Zajímavosti
  • Světové pokrmy
    • Světové kuchyně
  • Maso
  • Ryby a mořské plody
  • Ovoce
  • Zelenina
  • Mléčné výrobky
  • Pečivo a těstoviny
  • Obiloviny
  • Luštěniny
  • Pochutiny
  • Semena a ořechy
  • Bylinky a rostlinky
  • Vitamíny a minerály
  • Koření
  • Nápoje
  • Ze světa
    • Evropa
    • Asie
    • Jižní Amerika
    • Střední Amerika
    • Severní Amerika
    • Afrika
    • Austrálie
    • Česko
    • Itálie
    • Francie
HomeBylinky a rostlinkyMražení bylinek: Vyzkoušejte geniální fígl, jak uchovat chuť i vůni

Mražení bylinek: Vyzkoušejte geniální fígl, jak uchovat chuť i vůni

17. 1. 2022 admin Bylinky a rostlinky, Domácnost, Rady a tipy Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Mražení bylinek: Vyzkoušejte geniální fígl, jak uchovat chuť i vůni
Zdroj: Shutterstock

Stále více lidí se v kuchyni raději spoléhá na čerstvé bylinky, které přeci jen připravovaným pokrmům dodají mnohem lepší chuť i vůni. Během sezony jsou bylinky k dostání v každém obchodě. Někdo je dokonce o krok napřed a má doma svoji vlastní bylinkovou zahrádku – i kdyby jen takovou skromnou, třeba na parapetu.

Jenže ti, kteří si bylinky nepěstují, mají v zimě problém sehnat své oblíbené favority. V takovém případě je nasnadě jeden velmi šikovný trik, díky kterému můžeme mít nejen v zimě, ale klidně kdykoli během roku bylinky po ruce.

Proč mrazit bylinky?

Protože je to zajímavý způsob, jak si zajistit přísun oblíbených bylinek, které při vaření rádi používáte, kdykoli během roku. Nemusíte se tak omezovat jen na sezonu nebo se nutit do jejich pěstování – ne každému se do toho totiž chce.

Bylinky se dají zamrazit hned na několik způsobů. Můžete je vesele uchovávat v mrazáku, a kdykoli budete vařit, jen po některé zmrzlé kostičce sáhnete. Zní to báječně, co myslíte?

Mražené bylinkové kostky v másle

Jednou z variant, jak zamrazit bylinky, je použít máslo. To se pak může hodit v mnoha případech, ať už třeba tehdy, kdy si budete chtít připravit luxusní míchaná vajíčka, nebo se rozhodnete ukuchtit nějaký složitější recept.

Jak na to? Velmi jednoduše: oblíbené bylinky zbavte stonků a nasekejte na libovolnou velikost. Následně je nasypte do tvořítka na led a zalijte rozpuštěným nesoleným máslem.

Přikryjte, vložte do mrazáku a nechte přes noc zamrazit. Následující den zmrzlé kostky vyjměte a skladujte je v sáčcích, nebo ještě lépe v uzavíratelné nádobě, které nevadí pobyt v mrazáku.

Internetový web hy-vee.com radí, jak máslové bylinkové kostky využít: „Zmrazené kostky lze vhodit do oblíbené omáčky na těstoviny, použít jako základ polévek při restování cibule nebo použít k restování čerstvé zeleniny, kuřecího nebo vepřového masa.“

Mražení celých bylinek

Podle webu theinspiredhome.com lze některé bylinky mrazit celé: „Bylinky jako tymián, rozmarýn, a dokonce i petržel lze zmrazit přímo na jejich stonku.

Dobře je opláchněte a osušte, poté položte na plech vyložený pečicím papírem a nechte asi hodinu zmrazit. Poté vložte zmrazené stonky do mrazicího sáčku se zipem a podle potřeby je vyjměte.“

Jak dlouho můžete nechat v mrazáku maso? Naučte se správně skladovat jednotlivé druhy

Bylinky a olej či voda

Oblíbené bylinky, které při vaření používáte nejčastěji, můžete zamrazit i v oleji, ideálně v olivovém, nebo v obyčejné vodě. Oba způsoby jsou šikovné a na chuti či aromatu bylinek rozhodně neubírají. Stačí si jen vybrat, který způsob vám bude nejvíce vyhovovat.

Zdroj: hy-vee.com, theinspiredhome.com
Autor: Karolína Nezbedová

  • Bylinky
  • Mrazák
  • Mražení bylinek
  • Zamrazování
Přidat na Seznam.cz
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tukožroutská dieta: Tato polévka vyřeší vaše povánoční kila, ale má i své stinné stránkyPredchozi clanek

Tukožroutská dieta: Tato polévka vyřeší vaše povánoční kila, ale má i své stinné stránky

Cibofobie: Pocit úzkosti a strachu aneb když vás začne děsit jídlo na talířiDalsi clanek

Cibofobie: Pocit úzkosti a strachu aneb když vás začne děsit jídlo na talíři

Nejnovější články:

  • Horoskop: Stravování podle hvězd pro Blížence, tyto potraviny zklidní jejich rozlítanou povahu
    Horoskop: Stravování podle hvězd pro Blížence, tyto potraviny zklidní jejich rozlítanou povahu
    28. 5. 2022 Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Horoskop: Stravování podle hvězd pro Blížence, tyto potraviny zklidní jejich rozlítanou povahu
  • Lněný olej je přírodním lubrikantem. Svými benefity hravě válcuje i rybí tuk
    Lněný olej je přírodním lubrikantem. Svými benefity hravě válcuje i rybí tuk
    28. 5. 2022 Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Lněný olej je přírodním lubrikantem. Svými benefity hravě válcuje i rybí tuk
  • Vědci varují: Pod vlivem influencerů tloustnou i vaše děti
    Vědci varují: Pod vlivem influencerů tloustnou i vaše děti
    28. 5. 2022 Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Vědci varují: Pod vlivem influencerů tloustnou i vaše děti
  • Guava: Tropické ovoce, které vám pomůže s mnohými neduhy. Ocení jej zejména ženy
    Guava: Tropické ovoce, které vám pomůže s mnohými neduhy. Ocení jej zejména ženy
    27. 5. 2022 Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Guava: Tropické ovoce, které vám pomůže s mnohými neduhy. Ocení jej zejména ženy
  • Ovesné vločky nejsou jen k jídlu: Naučte se je využít pro svoji krásu
    Ovesné vločky nejsou jen k jídlu: Naučte se je využít pro svoji krásu
    27. 5. 2022 Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Ovesné vločky nejsou jen k jídlu: Naučte se je využít pro svoji krásu
  • Adam Driver se vzdal svých vytesaných svalů: Kvůli roli ve filmu přibral desítky kilogramů
    Adam Driver se vzdal svých vytesaných svalů: Kvůli roli ve filmu přibral desítky kilogramů
    27. 5. 2022 Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Adam Driver se vzdal svých vytesaných svalů: Kvůli roli ve filmu přibral desítky kilogramů
  • Rekordy ze světa jídla: Nejdražší hranolky na světě, jedna porce za téměř 5 000 Kč
    Rekordy ze světa jídla: Nejdražší hranolky na světě, jedna porce za téměř 5 000 Kč
    26. 5. 2022 Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Rekordy ze světa jídla: Nejdražší hranolky na světě, jedna porce za téměř 5 000 Kč
  • Křepelčí vejce jsou plná prospěšných antioxidantů. Údajně mohou jednoho dne léčit i příznaky alergie
    Křepelčí vejce jsou plná prospěšných antioxidantů. Údajně mohou jednoho dne léčit i příznaky alergie
    26. 5. 2022 Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Křepelčí vejce jsou plná prospěšných antioxidantů. Údajně mohou jednoho dne léčit i příznaky alergie
  • Chcete žít déle? Rozvrhněte si všechna jídla do 12 hodin a snižte kalorie o 40 %, říkají odborníci
    Chcete žít déle? Rozvrhněte si všechna jídla do 12 hodin a snižte kalorie o 40 %, říkají odborníci
    26. 5. 2022 Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Chcete žít déle? Rozvrhněte si všechna jídla do 12 hodin a snižte kalorie o 40 %, říkají odborníci
  • Vláknina podporuje střevní mikroflóru a snižuje riziko obezity. Opatrně, velké množství může být spíše na škodu
    Vláknina podporuje střevní mikroflóru a snižuje riziko obezity. Opatrně, velké množství může být spíše na škodu
    25. 5. 2022 Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Vláknina podporuje střevní mikroflóru a snižuje riziko obezity. Opatrně, velké množství může být spíše na škodu


 

O nás

Náš web Jimeto.cz vám denně přináší informace z úžasného světa jídel a nápojů.
Nejnovější články
  • Horoskop: Stravování podle hvězd pro Blížence, tyto potraviny zklidní jejich rozlítanou povahu
  • Lněný olej je přírodním lubrikantem. Svými benefity hravě válcuje i rybí tuk
  • Vědci varují: Pod vlivem influencerů tloustnou i vaše děti
  • Guava: Tropické ovoce, které vám pomůže s mnohými neduhy. Ocení jej zejména ženy
  • Ovesné vločky nejsou jen k jídlu: Naučte se je využít pro svoji krásu
Důležité informace
  • Informace o webu
  • Reklama na webu
  • Zásady ochrany osobních údajů
Vyhledávání:
  • Informace o webu / Kontakty
  • Zásady ochrany osobních údajů
  • Reklama na webu

Copyright © 2022 | Jimeto.cz