Jimeto.cz
  • Domů
  • Recepty
  • Celebrity
  • Hubnutí
  • Krása
  • Zdraví
  • Domov
    • Domácnost
    • Zahrada
  • Rady a tipy
  • Zajímavosti
  • Světové pokrmy
    • Světové kuchyně
  • Maso
  • Ryby a mořské plody
  • Ovoce
  • Zelenina
  • Mléčné výrobky
  • Pečivo a těstoviny
  • Obiloviny
  • Luštěniny
  • Pochutiny
  • Semena a ořechy
  • Bylinky a rostlinky
  • Vitamíny a minerály
  • Koření
  • Nápoje
  • Ze světa
    • Evropa
    • Asie
    • Jižní Amerika
    • Střední Amerika
    • Severní Amerika
    • Afrika
    • Austrálie
    • Česko
    • Itálie
    • Francie
HomeBylinky a rostlinkyMražení bylinek: Vyzkoušejte geniální fígl, jak uchovat chuť i vůni

Mražení bylinek: Vyzkoušejte geniální fígl, jak uchovat chuť i vůni

17. 1. 2022 admin Bylinky a rostlinky, Domácnost, Rady a tipy Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Mražení bylinek: Vyzkoušejte geniální fígl, jak uchovat chuť i vůni
Zdroj: Shutterstock

Stále více lidí se v kuchyni raději spoléhá na čerstvé bylinky, které přeci jen připravovaným pokrmům dodají mnohem lepší chuť i vůni. Během sezony jsou bylinky k dostání v každém obchodě. Někdo je dokonce o krok napřed a má doma svoji vlastní bylinkovou zahrádku – i kdyby jen takovou skromnou, třeba na parapetu.

Jenže ti, kteří si bylinky nepěstují, mají v zimě problém sehnat své oblíbené favority. V takovém případě je nasnadě jeden velmi šikovný trik, díky kterému můžeme mít nejen v zimě, ale klidně kdykoli během roku bylinky po ruce.

Proč mrazit bylinky?

Protože je to zajímavý způsob, jak si zajistit přísun oblíbených bylinek, které při vaření rádi používáte, kdykoli během roku. Nemusíte se tak omezovat jen na sezonu nebo se nutit do jejich pěstování – ne každému se do toho totiž chce.

Bylinky se dají zamrazit hned na několik způsobů. Můžete je vesele uchovávat v mrazáku, a kdykoli budete vařit, jen po některé zmrzlé kostičce sáhnete. Zní to báječně, co myslíte?

Mražené bylinkové kostky v másle

Jednou z variant, jak zamrazit bylinky, je použít máslo. To se pak může hodit v mnoha případech, ať už třeba tehdy, kdy si budete chtít připravit luxusní míchaná vajíčka, nebo se rozhodnete ukuchtit nějaký složitější recept.

Jak na to? Velmi jednoduše: oblíbené bylinky zbavte stonků a nasekejte na libovolnou velikost. Následně je nasypte do tvořítka na led a zalijte rozpuštěným nesoleným máslem.

Přikryjte, vložte do mrazáku a nechte přes noc zamrazit. Následující den zmrzlé kostky vyjměte a skladujte je v sáčcích, nebo ještě lépe v uzavíratelné nádobě, které nevadí pobyt v mrazáku.

Internetový web hy-vee.com radí, jak máslové bylinkové kostky využít: „Zmrazené kostky lze vhodit do oblíbené omáčky na těstoviny, použít jako základ polévek při restování cibule nebo použít k restování čerstvé zeleniny, kuřecího nebo vepřového masa.“

Mražení celých bylinek

Podle webu theinspiredhome.com lze některé bylinky mrazit celé: „Bylinky jako tymián, rozmarýn, a dokonce i petržel lze zmrazit přímo na jejich stonku.

Dobře je opláchněte a osušte, poté položte na plech vyložený pečicím papírem a nechte asi hodinu zmrazit. Poté vložte zmrazené stonky do mrazicího sáčku se zipem a podle potřeby je vyjměte.“

Jak dlouho můžete nechat v mrazáku maso? Naučte se správně skladovat jednotlivé druhy

Bylinky a olej či voda

Oblíbené bylinky, které při vaření používáte nejčastěji, můžete zamrazit i v oleji, ideálně v olivovém, nebo v obyčejné vodě. Oba způsoby jsou šikovné a na chuti či aromatu bylinek rozhodně neubírají. Stačí si jen vybrat, který způsob vám bude nejvíce vyhovovat.

Zdroj: hy-vee.com, theinspiredhome.com
Autor: Karolína Nezbedová

  • Bylinky
  • Mrazák
  • Mražení bylinek
  • Zamrazování
Přidat na Seznam.cz
        
Tukožroutská dieta: Tato polévka vyřeší vaše povánoční kila, ale má i své stinné stránkyPredchozi clanek

Tukožroutská dieta: Tato polévka vyřeší vaše povánoční kila, ale má i své stinné stránky

Cibofobie: Pocit úzkosti a strachu aneb když vás začne děsit jídlo na talířiDalsi clanek

Cibofobie: Pocit úzkosti a strachu aneb když vás začne děsit jídlo na talíři

Nejnovější články:

  • Nepleťte si rané brambory s novými. Kromě času sklizně se liší i chutí
    Nepleťte si rané brambory s novými. Kromě času sklizně se liší i chutí
    5. 2. 2023 Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Nepleťte si rané brambory s novými. Kromě času sklizně se liší i chutí
  • Párky a cigarety. Na životním stylu Gustáva Husáka se podepsal především pobyt za mřížemi
    Párky a cigarety. Na životním stylu Gustáva Husáka se podepsal především pobyt za mřížemi
    5. 2. 2023 Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Párky a cigarety. Na životním stylu Gustáva Husáka se podepsal především pobyt za mřížemi
  • Nealkoholické pivo vzniklo během americké prohibice. Jeho cesta však byla trnitá
    Nealkoholické pivo vzniklo během americké prohibice. Jeho cesta však byla trnitá
    4. 2. 2023 Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Nealkoholické pivo vzniklo během americké prohibice. Jeho cesta však byla trnitá
  • Připravte si oblíbené recepty Daniely Kolářové. Nechybí známá polévka ani zákusek ke kávě
    Připravte si oblíbené recepty Daniely Kolářové. Nechybí známá polévka ani zákusek ke kávě
    4. 2. 2023 Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Připravte si oblíbené recepty Daniely Kolářové. Nechybí známá polévka ani zákusek ke kávě
  • carpaccio
    Červenou řepu má v kuchařském repertoáru i Zdeněk Pohlreich. Pro své příznivé vlastnosti by neměla chybět v žádné kuchyni
    3. 2. 2023 Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Červenou řepu má v kuchařském repertoáru i Zdeněk Pohlreich. Pro své příznivé vlastnosti by neměla chybět v žádné kuchyni
  • Pompano en Papillote: Prostý, ale geniální nápad. Upečte si rybu v pečicím papíru
    Pompano en Papillote: Prostý, ale geniální nápad. Upečte si rybu v pečicím papíru
    3. 2. 2023 Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Pompano en Papillote: Prostý, ale geniální nápad. Upečte si rybu v pečicím papíru
  • sele
    Cochinillo asado: Pečené sele je španělským gastronomickým dědictvím. Jeho tradice ale kvůli ochraně zvířat upadá
    2. 2. 2023 Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Cochinillo asado: Pečené sele je španělským gastronomickým dědictvím. Jeho tradice ale kvůli ochraně zvířat upadá
  • Plněné chleby si zamilujete. Vyzkoušejte osvědčené recepty nebo buďte kreativní
    Plněné chleby si zamilujete. Vyzkoušejte osvědčené recepty nebo buďte kreativní
    2. 2. 2023 Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Plněné chleby si zamilujete. Vyzkoušejte osvědčené recepty nebo buďte kreativní
  • Radek Kašpárek mořské plody miluje, v Londýně si pochutnal na krabovi. Poradíme, jak jej správně konzumovat
    Radek Kašpárek mořské plody miluje, v Londýně si pochutnal na krabovi. Poradíme, jak jej správně konzumovat
    2. 2. 2023 Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Radek Kašpárek mořské plody miluje, v Londýně si pochutnal na krabovi. Poradíme, jak jej správně konzumovat
  • Petr Lexa si dělá granolu zásadně sám doma. Žádná kupovaná se jí nevyrovná
    Petr Lexa si dělá granolu zásadně sám doma. Žádná kupovaná se jí nevyrovná
    1. 2. 2023 Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Petr Lexa si dělá granolu zásadně sám doma. Žádná kupovaná se jí nevyrovná


 

O nás

Náš web Jimeto.cz vám denně přináší informace z úžasného světa jídel a nápojů.
Nejnovější články
  • Nepleťte si rané brambory s novými. Kromě času sklizně se liší i chutí
  • Párky a cigarety. Na životním stylu Gustáva Husáka se podepsal především pobyt za mřížemi
  • Nealkoholické pivo vzniklo během americké prohibice. Jeho cesta však byla trnitá
  • Připravte si oblíbené recepty Daniely Kolářové. Nechybí známá polévka ani zákusek ke kávě
  • Červenou řepu má v kuchařském repertoáru i Zdeněk Pohlreich. Pro své příznivé vlastnosti by neměla chybět v žádné kuchyni
Důležité informace
  • Informace o webu
  • Reklama na webu
  • Zásady ochrany osobních údajů
Vyhledávání:
  • Informace o webu / Kontakty
  • Zásady ochrany osobních údajů
  • Reklama na webu

Copyright © 2023 | Jimeto.cz