Milovník masa David Suchařípa umí připravit skvělý segedínský guláš s knedlíky bez mouky

Zdroj: Nextfoto

Když se řekne vaření, vzpomíná herec David Suchařípa nejraději na jídla od maminky. On sám je však také zdatný kuchař. Vyzkoušejte třeba jeho segedínský guláš s knedlíky, na které nebudete potřebovat mouku.

Kuchař má mít fantazii

Na maminku a její kuchyni vzpomínal David Suchařípa například v roce 2009 v rozhovoru pro web Chytrá žena, kde na otázku, zda dává přednost české kuchyni, nebo lehčím jídlům, odpověděl:

„V tomhle mě ovlivnila kuchyně mojí maminky, která vaří velmi dobře. My jsme doma nikdy nejedli typická česká jídla. I ke svíčkové si místo knedlíku dám raději rýži. Českou kuchyni opravdu nevyhledávám, chutná mi nejvíc italská kuchyně a hned po tom třeba thajská nebo japonská. To jsou jídla, která mě baví a dovedou mě i rozdovádět.“

Sám nejraději připravuje „pořádné“ kusy masa, jako jsou třeba argentinské steaky. Za nejdůležitější ale herec, který se na televizní obrazovce ukázal naposledy v detektivce Dům na samotě, považuje fantazii. Neuznává vaření striktně podle receptu, správný kuchař podle něj vždycky dává do jídla kus své osobnosti.

Segedínský guláš s knedlíky podle Davida Suchařípy

Své kulinářské umění představil David Suchařípa také v pořadu Prostřeno na televizi Prima. Pro své hosty si připravil segedínský guláš s fitness knedlíkem, tedy s knedlíkem, na který nepotřebujete žádnou mouku.

Co ale potřebovat budete, to je 1 kilogram vepřové krkovice, 4 cibule, gulášová paprika, kmín, 4 bobkové listy, 300 gramů kysaného zelí, 200 mililitrů smetany, sůl, sádlo nebo olivový olej. Na fitness knedlík si připravte velké balení toastového chleba, petrželku, sůl a sníh ze 4 bílků.

Cibuli nakrájejte na kostičky a orestujte na sádle nebo oleji. Až cibule zesklovatí, přidejte k ní maso nakrájené na kostky a ze všech stran jej osmahněte. Přidejte sůl, papriku, kmín, bobkový list a promíchejte. Následně přidejte zelí a přikryté vše duste 3 hodiny při 100 °C. Přilijte smetanu a nechte prohřát.

Toastový chléb nakrájejte na malé kostičky, dejte na plech a vložte na 10 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Poté toastový chléb posypte solí, nakrájenou petrželí a smíchejte se sněhem z bílků. Z hmoty vytvarujte knedlíky, které následně zabalte do potravinářské fólie. Vhoďte je do vroucí vody a vařte zhruba 10 minut. Pokud uděláte malé knedlíčky, budou stačit minuty čtyři.

Zdroj: AHA!, Chytrá žena            

Autor: Dominika Jandorová

Přidat na Seznam.cz