Milánské sušenky: Pár surovin a perfektní sladkost je na světě

Zdroj: Shutterstock

Milánské sušenky jsou křehké, jemné, rozplývají se na jazyku. Dva kousky těsta slepené čokoládou k sobě se dají koupit v zahraničních obchodech běžně, u nás je seženete jen v některých vybraných. To ale neznamená, že si je nemůžete připravit doma.

Milánské sušenky jsou především v zahraničí oblíbená pochoutka pocházející z Itálie. Podle tamního města Milán dostal dezert své jméno. Dnes se ale dají zakoupit po celém světě.

Jen z několika surovin

Na jejich přípravu potřebujete jen několik surovin, většinu z nich navíc máte běžně doma. Pokud si je chcete připravit například ke kávě, neměl by to tak být žádný problém.

Potřebovat budete půl hrnku másla pokojové teploty, půl hrnku cukru krystalu, jedno vajíčko, 2 lžíce mléka, 1 a půl hrnku hladké mouky, špetku soli, vanilkový extrakt a mléčnou čokoládu.

Snadná příprava

Milánské sušenky jsou opravdu snadné na přípravu a zvládne je v kuchyni i úplný začátečník. Máslo a cukr nejprve míchejte alespoň dvě minuty elektrickým šlehačem. Pak do mísy přihoďte vajíčko, přilijte mléko a vanilkový extrakt.

Jakmile se ingredience spojí, přidejte mouku a sůl. Těsto pak přikryjte potravinářskou fólií a dejte ho na půl hodinky do lednice ztuhnout. Troubu si předehřejte na 180 °C. Na plech vyložený pečicím papírem vytvořte z těsta ploché podlouhlé piškoty, které pečte přibližně 15 minut.

Potom je nechte vychladnout a zbývá už jen spojit je po dvojicích rozpuštěnou mléčnou čokoládou. Takto slepené jsou připravené ke konzumaci a můžete je připravit hostům na stůl třeba ke kávě.

Zdroj: Baked Ambrosia, Delish, A Cookie Named Desire, Mashed

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz