Žakie (jackfruit): zdravé ovoce, kterému se říká i „veganské vepřové“
Nezařazené

Žakie (jackfruit): zdravé ovoce, kterému se říká i „veganské vepřové“

Žakie je ovoce, které u nás zatím není příliš známé. Stále oblíbenější je naopak v USA, kde se mu dokonce někdy říká „veganské vepřové“. Původ žakie Žakie je ovoce, které pochází z tropického stromu s názvem chlebovník různolistý. […]

Bolo
Nezařazené

Boloňské špagety jsou oblíbené po celém světě, v Itálii ale neexistují

Boloňské špagety jsou celosvětově rozšířeným pokrmem. V Itálii na ně ovšem prakticky nenarazíte, protože se boloňská omáčka dělá k jiným druhům těstovin. Původ boloňské omáčky Nejstarší recept na ragú (pokrm z nakrájeného dušeného masa či zeleniny) s těstovinami […]

Basket of eggs on straw
Nezařazené

Vejce: symbol Velikonoc, který může, ale nemusí být zdravý

Vejce jsou pro člověka odedávna důležitou potravinou, ale také symbolem zrození a života. I proto jsou nedílnou součástí Velikonoc. Historie používání vajec Vejce člověk konzumoval ještě daleko dříve před tím, než vůbec domestikoval první zvířata, […]

Kuzu: škrob pocházející až ze 100kg kořene. Pomáhá trávení i při vysokém krevním tlaku
Nezařazené

Kuzu: škrob pocházející až ze 100kg kořene. Pomáhá trávení i při vysokém krevním tlaku

Kuzu je tradiční japonský produkt, který se vyrábí z kořene puerarie. V kuchyni jej můžete použít jako zahušťovadlo, navíc ale pomáhá proti různým zdravotním neduhům. Původ kuzu Kuzu je škrob z kořene keře zvaného puerarie, který rostl původně […]