Lucie Borhyová představila fanouškům recept na bagetku s feta sýrem a rajčaty. Rychlé a zdravé, prozradila

Zdroj: Profimedia

Pokud chcete jíst zdravě, chutně, a ještě mít večeři připravenou opravdu rychle, existuje celá řada receptů, které tyto požadavky splňují. S jedním z nich se na svém instagramu svěřila Lucie Borhyová, která, jak se přiznala, miluje kombinaci sýru, rajčat a černých oliv.

S fanoušky se podělila o recept na zapečenou bagetku s feta sýrem, rajčaty a olivami, kterou zároveň dochutila trochou česneku, který v kombinaci s ostatními surovinami z jídla vytvoří, podle ní, doslova pohádku. Pokud se vám už teď sbíhají sliny, nebojte, příprava takového pokrmu je velmi snadná.

Přínos pro vaše tělo

Feta sýr je tradiční řecký mléčný výrobek, který má vyšší obsah tuku. Vyrábí se z ovčího a kozího mléka, jeho těsto zraje ve slaném nálevu, díky čemuž má pak sýr svou specifickou chuť.

Je tučný, a mnoho z vás by tak možná řeklo, že zdravý rozhodně není. Na druhou stranu je sýr ale skvělým zdrojem vitamínů a minerálů. Obsahuje například daleko více vápníku než jiné sýry, a je tak prevencí pro zdravé kosti a klouby, popisuje Webmd.

Feta je také bohatý na fosfor a obsahuje hodně vitamínů skupiny B, dodává Healthline. Olivy, rajčata a česnek jsou pro tělo také zdrojem mnoha vitamínů, a pokud je tak spojíte v receptu právě s feta sýrem, rozhodně si můžete být jisti, že si zdravě pochutnáte.

Rychlý a snadný recept

Lucie Borhyová na svém instagramu popsala sledujícím snadný recept a několikrát v popisku příspěvku zdůraznila, jak moc ráda si na jídle pochutnává. Potřebovat budete pouze: feta sýr, černé olivy, cherry rajčátka, česnek, olivový olej, sušenou bazalku, sušené oregano a pečivo podle chuti.

Do pekáčku dejte sýr, položte na něj rozkrájená rajčata, všechno posypte bazalkou a oreganem, přidejte česnek a olivy a vše zalijte olivovým olejem. Pekáček pak vložte do rozehřáté trouby na 180 °C na 30 minut. Vznikne tak směs, která se dá snadno roztírat.

Pokud chcete, aby vaše večeře byla opravdu zdravá, opečte si na olivovém oleji místo bílého pečiva celozrnnou bagetku. „Pozor při konzumaci, rajčátka jsou totiž uvnitř šíleně horká!“ varuje Borhyová závěrem.

Zdroj: Instagram, Webmd, Healthline.

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz