Krémová míchaná vajíčka: Přidejte jednu surovinu a snídaně už nebude nikdy tak nudná jako dřív

Zdroj: Shutterstock

Snídaně je základ dne. Kdo chce žít zdravě, jistě ví, že vynechání tohoto jídla vede ke špatným návykům spojeným s tloustnutím a nevolnostmi. Nepodceňujte proto důležitost snídaně a myslete na ni každé ráno.

Jedním z oblíbených jídel k snídani jsou míchaná vajíčka. Jsou rychlá, jednoduchá a zdravá. Pokud si k nim dáte plátek tmavého pečiva a nepřeženete to se solí, jde dokonce i o jednu z nejzdravějších možných snídaní.

Americký šéfkuchař nedávno pro The New York Times představil nový recept na míchaná vajíčka, který není o moc složitější než ten běžný, ale dokáže vaše jídlo zcela změnit. Vyzkoušejte ho také.

Pět důvodů, proč si dát k snídani právě vajíčka

Vajíčka obsahují vysoký podíl kvalitních proteinů. Bílkoviny, které se v produktu nacházejí, jsou mnohokrát významnější než například ty z mléka či masa. Hlavním zdrojem těchto látek je bílek.

Vejce jsou také skvělým zdrojem vitaminů A, D, E, a K, což jsou vitaminy rozpustné v tucích. Ty jsou převážně ve žloutku, zatímco v bílku najdeme především vitamin B. Vejce obsahuje také dostatek minerálních látek, mezi které patří fosfor, železo a vápník.

Pokud se snažíte zhubnout a bojíte se nadbytečného tuku, pokuste se vynechávat při konzumaci vajíček žloutek. Ten totiž nějaké může ukrývat, zatímco bílek neobsahuje téměř žádné.

Běžné vejce zahrnuje zhruba šest gramů mastných kyselin. Ty mají podobnou látku jako některá antibiotika, jedná se o protizánětlivé látky zvyšující imunitu. Ovšem s tím rozdílem, že ty z vajec jsou zcela přírodní a bez chemie.

Vejce navíc může být skvělým a rychlým zdrojem energie, protože má vysokou nutriční hodnotu. Ta nejmenší slepičí vajíčka mají zhruba 330 kJ a hlavním zdrojem energie pro tělo je obvykle žloutek.

Bramborový škrob všechno změní

Pokud už se vám běžná míchaná vajíčka přejedla, existuje snadný recept na to, jak je udělat dokonalejší. Stačí při smažení přidat trochu bramborového škrobu. Díky tomu budou vajíčka krémovější a získají jemnou konzistenci.

Podle Mandy Lee, která tento poznatek sdílela na svém blogu, zabrání škrob pevnému usazení vajíček, a proto získají zcela jinou konzistenci, aniž by ale příliš změnila chuť.

Snadný recept se stal velmi rychle virálním a lidé ho začali sdílet i na dalších sociálních sítích a platformách. Někteří lidé později dodali, že pokud nemáte doma bramborový škrob, poslouží velmi dobře i kukuřičný.

S jednou jedinou surovinou tak najednou ze známého jídla, které jste jedli v životě již stokrát, uděláte snídani úplně jinou. Někteří labužníci si mohou vajíčka dále dochutit kořením, škrob na tomto faktu nic nemění.

Vyzkoušejte si krémová vajíčka i vy. Určitě si je zamilujete a přidáte je na svůj pravidelný jídelníček nejen kvůli chuti, ale i kvůli jejich účinkům na vaše zdraví.

Autor: Shani Maiová

Přidat na Seznam.cz