Julia Roberts nedrží žádné šílené diety. Ráda hřeší s výbornými čokoládovými sušenkami

Julia Roberts
Zdroj: Featureflash Photo Agency / Shutterstock

Její kariéra je plná ikonických rolí ve filmech, které bořily pokladny kina, a navíc nás už přes třicet let uchvacuje oslnivým úsměvem a tváří bez botoxu. Jak to herečka, která pětkrát vyhrála v časopisu People anketu o nejkrásnější ženu světa, vlastně dělá?

Patří mezi hvězdy, které reprezentují ženskou přirozenost. Do filmové historie se zapsala také tím, že byla první ženou, která dostala za role zaplaceno stejně, jako dostali její mužští kolegové.

Co jí v běžný den žena, která stihla kromě kariéry vychovat i tři děti?

O životním stylu úspěšné herečky už se píše několik desetiletí a jak je vidět, rozhodně nehladoví a nedrží šílené diety.

Roberts se překvapivě nebrání sacharidům, ráda si dá skleničku vína a nechápe, proč se lidé kvůli dietám bojí jíst těstoviny.

Snídaně této krásky tvoří podle magazínu Today často kváskový toast, vejce a ovoce. Má ráda borůvky a avokádo. Dopřeje si i šálek kávy a třeba kokosovou vodu.

K obědu si ráda dá salát s kuřecím masem, miluje totiž množství variant, které se dají připravit. Navíc je to jídlo, které si může udělat předem a sníst i mimo domov. Kuře by mělo mít křupavou krustu z mouky, soli, pepře a vajíčka. Do směsi na obalení se může přidat k vajíčku podmáslí.

Zálivka na salát je jednoduchá a skládá se z citronové šťávy, rýžového octa, cukru a rostlinného oleje. Na dochucení lze použít několik kapek sezamového oleje. Zálivka se dá na zeleninu až před konzumací. Zeleninový podíl by měly tvořit oblíbené listové saláty a zelí. Lze doplnit nasekanými mandlemi.

K večeři si Julia ráda dopřeje divokého lososa s hnědou rýží a avokádem. Neodepře si dobré víno.

S disciplínou v jídle to nepřehání a ráda si zahřeší s čokoládovými sušenkami. Jak uvedla, zdravé stravovací návyky by měly být jen takové, aby člověku voněly a měl úsměv na tváři.

Čokoládové sušenky, které by mohly chutnat i vám

Sušenky by měly být křupavé na povrchu a vláčné uvnitř. Tajemství správného upečení podle Today spočívá ve zmrazení sušenek před pečením. To má ale i jinou výhodu a lze si udělat velkou zásobu sušenek, které se budou z mrazáku odebírat podle potřeby.

Kdo má rád karamelovou chuť, měl by použít přepuštěné máslo. To lze vyrobit doma v hrnci. Také lze místo klasické mouky použít rozmixované ovesné vločky. Do těsta se dají přimíchat nejen čokoládové vločky, ale i ořechy nebo sušené ovoce.

Recept na sušenky

Potřebujete 300 g změklého másla, 2 šálky hnědého cukru, ¾ šálku bílého cukru, lžíci vanilkového extraktu, 4 vejce pokojové teploty, 4 plné hrnky mouky, lžičku soli, 2 lžičky jedlé sody (nebo prášku do pečiva), podle chuti čokoládové lupínky (i 300 g).

Máslo se ušlehá s cukrem do nadýchané hmoty. Přidá se vanilka a vejce a vše se důkladně promíchá.

V druhé misce se smíchá mouka, sůl a jedlá soda. Po třetině se sypký obsah přimíchává do máslové hmoty. Je lepší zvolit v mixéru nízkou rychlost. Nakonec se přidají čokoládové lupínky podle chuti.

Na plech se posadí kopečky těsta a dají se do mrazáku. Zmrzlé kousky (velikosti golfového míčku) lze potom dlouhodobě skladovat v mrazáku v krabičce. Zmrzlé sušenky se pečou na 180 °C asi 15 minut, dokud nejsou okraje zlatavě hnědé.

Zdroj: today.com, zeny.cz, today.com

Autor: Lída Kropáčková

Přidat na Seznam.cz