Horká čokoláda: Víme, co děláte při přípravě této lahůdky špatně a jak se vyhnout zásadním chybám

Zdroj: Shutterstock

Říkáte si, co může být těžkého na přípravě horké čokolády? Lahodný nápoj jste již jistě měli v restauraci mnohokrát a často si ho děláte doma na zahřátí v zimě, když přijde chuť na něco sladkého. Jak ale docílíte dokonalého požitku z nápoje, který je tak oblíbený snad po celém světě?

Koupit si instantní čokoládu v prášku a zalít jí horkou vodou dovede každý. A ano, chuť na sladké to zažene a rozhodně vás taková čokoláda zahřeje na srdci i na duši. Jenže pokud jste labužník, poznáte hned, že tomu něco chybí.

Uživatelka TikToku, která pracuje v kavárně Cadbury World, se na internetu pochlubila tím, jak ona a její kolegové v práci připravují originální horkou čokoládu, kterou snad žádná jiná restaurace nevyrábí.

Jeden z nejnáročnějších postupů

„Je to snadné, ale přesto je to jeden z nejnáročnějších postupů, jaké se při výrobě horké čokolády užívají,“ oznámila zaměstnankyně kavárny Chloe ve videu na TikToku. „Obvykle je totiž příprava tohoto nápoje otázkou minuty.“

Jak sama autorka videa dodává, většina restaurací dělá horkou kávu z prášku, což je pouze vydělávání na lidech. Její kavárna ale dělá nápoj takový, aby odpovídal ceně, kterou si za něj účtují.

Na videu je vidět, jak Chloe do hrnečku nasype několik čtverečků hořké čokolády. Ty zalije trochou vařící vody a míchá je tak dlouho, dokud se neutvoří hustý kakaový nápoj. Ten pak dolije mlékem připraveným na plotně v hrnci.

„Jedině tímto způsobem vznikne čokoládový nápoj, který se dá pomalu jíst lžičkou. Jakákoli jiná horká čokoláda je spíše tekutá a připomíná více kakao. Pokud milujete horkou čokoládu, určitě byste měli vyzkoušet naši verzi.“

Následně ještě v restauraci čokoládu zdobí šlehačkou a skořicí, aby pro své zákazníky připravili nápoj, který potěší nejen chuťové pohárky, ale hned na první pohled zaujme a vyvolá silný dojem.

Fanoušci rady oceňují

„V kavárně jsem byl několikrát a říkal jsem si, jak to děláte, že je vaše čokoláda tak skvělá. Teď už vím, že si ji mohu udělat i doma. To ale rozhodně neznamená, že na vás zanevřu,“ napsal jeden z nadšených fanoušků.

Pod videem na TikToku se to děkovnými komentáři jen hemží. „Děláte mi chutě, hned, jak přijdu domů, vyzkouším to,“ svěřuje se další. Mnozí tvrdí, že ačkoli je nápad překvapivě jednoduchý, nikdy je ani nenapadlo dělat horkou čokoládu opravdu z čokolády.

Skvělý nápad oceňuje celá řada komentářů, někteří lidé jsou ale k celé věci trochu skeptičtí. „To mi chcete říct, že vás nikdy nenapadlo něco tak hloupého?“ píše někdo nevěřícně. Převládají ale připomínky kladné.

„Dejte si pozor, aby vás po zveřejnění videa neokopírovaly i další kavárny. To byste rychle přišli zákazníky,“ vtipkuje někdo. Toho se ale Chloe ani její spolupracovníci očividně nebojí.

Teď už tedy víte, jaká je ta zásadní chyba při tvorbě horké čokolády. Zkuste si ji proto podle snadného návodu doma udělat třeba ještě dnes. Uvidíte, že oproti instantní čokoládě z prášku poznáte rozdíl.

Zdroj: dailymail.co.uk, lechocolat.cz, decodoma.cz
Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •