Dýňový štrúdl. Vyzkoušejte jej podle receptu Mirky van Gils

Zdroj: Shutterstock

Už jste přejedeni dýňového rizota nebo dýňové polévky? Vyzkoušejte dýňový štrúdl. Je lahodný, vláčný, a protože je dýně nízkokalorická potravina, dokonce i dietní!

Výživná zelenina

Dýně je velmi výživná a nízkokalorická zelenina. Má vysoký obsah betakarotenu a vitamínu A. Studie dokonce ukázaly, že konzumace dýně snižuje riziko rakoviny plic a prostaty.

Dýni hokaido využíváme v kuchyni nejčastěji na dýňové rizoto nebo dýňovou polévku. Méně známé je pro nás zpracování dýně do dezertů.

Dýňový štrúdl

Pojďte tedy spojit chutné s užitečným a upečte si lahodný štrúdl podle známé kuchařky Mirky van Gils, která svůj recept sdílela na svém instagramu.

Jednu střední dýni oloupejte a vydlabejte. Nakrájejte ji na drobné kostičky, které dejte do mísy. Promíchejte s 300 g cukru, 10 g skořice, s kůrou a šťávou z jednoho citronu, 5 g soli a vanilkou.

Dále si rozválejte 500 g listového těsta do tvaru obdélníku a posypte ho 250 g nastrouhaného perníku. Na perník naskládejte dýňovou náplň a posypte 300 g nadrcených vlašských ořechů, polijte 80 g rozpuštěného másla a maličko zakápněte rumem.

Štrúdl stočte, přendejte na plech a potřete rozšlehaným vejcem. Vložte do vyhřáté trouby na 180 °C a pečte asi 25 minut.

Zdroj: iReceptář, instagram

Autor: Denisa Richter

Přidat na Seznam.cz