Domácí sýrová omáčka na nachos je snadná a snad ještě chutnější než ta z kina

Zdroj: Shutterstock

Každý z vás si nejspíš už někdy v kině mimo popcornu dal také oblíbené nachos se sýrovou omáčkou. Křupavé trojúhelníčky sice pořídíte i v běžném obchodě, právě lahodný přeliv k nim ale chybí. A přitom si ho můžete snadno připravit doma.

Typická sýrová omáčka na nachos je trochu pikantní, táhlá a kromě sýrové chuti je také ideálně nakyslá. Obsahuje ingredience, které jdou skvěle dohromady. A my vám teď prozradíme, které to jsou.

Příprava omáčky

Na přípravu sýrové omáčky budete potřebovat trochu mouky, nesolené máslo, čtvrt hrnečku mléka, lžičku hořčice, trochu chilli, půl hrnku nastrouhaného čedaru, půl hrnku nastrouhaného uzeného čedaru, jednu nastrouhanou mozzarellu, jalapeños papričku, citronovou šťávu a koriandr.

V hrnci rozpusťte máslo a zamíchejte v něm mouku. Postupně přilévejte mléko, aby vám vznikla hustá kaše. Pak přidejte koření a citronovou šťávu a vše pořádně promíchejte. Vařte směs na mírném plamenu a přidejte do ní postupně všechny nastrouhané sýry.

Nakonec do omáčky zamíchejte najemno nakrájenou jalapeños papričku. Tu samozřejmě můžete vynechat, pokud nechcete mít omáčku příliš ostrou nebo pokud by vám v ní vadily větší křupavé kousky.

Domácí nachos

Nachos sice můžete koupit v obchodě, když už si ale budete dělat domácí omáčku, byla by škoda nepřipravit si i chipsy doma. Je to totiž velmi snadné a o to víc si na nich potom pochutnáte.

Potřebovat budete jen půl hrnku kukuřičné mouky, půl hrnku vody a špetku soli. Ze surovin si udělejte těsto, ze kterého vyválejte na lince placku. Tu nařežte na trojúhelníčky a dejte je péct na 180 °C zhruba na 15 minut.

Potom je ještě dvě minuty smažte na rozpálené pánvi mírně potřené olivovým olejem. Domácí nachos s omáčkou podávejte ideálně ještě teplé.

Zdroj: The Recipe Rebel, Chilli Pepper Madness, Tastemade

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz