Delikátní sušenkovou pomazánku budete chodit pravidelně v noci ujídat

Zdroj: Shutterstock

Kromě slaných věcí jako je šunka a sýr se dá na chleba či rohlík namazat také sladké. Marmelády a nutella ale už nejsou originální. Připravte si proto doma sušenkovou pomazánku, kterou ocení dospělí, ale především děti.

Sušenkové pomazánky se dají sice koupit v obchodě, stojí ale zbytečně moc peněz. Navíc nikdy nevíte, co všechno bylo při jejich výrobě použito. Připravte si proto pokrm sami doma a vychutnejte si ho naplno.

Sušenková pomazánka

Na přípravu sušenkové pomazánky budete potřebovat samozřejmě nějaké ty sušenky. Nejčastěji se používají lotusky, můžete ale zvolit i jakýkoli jiný druh křehkých či máslových sušenek.

Kromě toho si připravte také rozpuštěné máslo, trochu mléka, třtinový cukr, skořici a citronovou šťávu. Sušenky rozlámejte a smíchejte v misce s ostatními surovinami.

Díky mléku a máslu změknou, v tu chvíli dejte celou směs do mixéru a rozmixujte ji na kaši. Podle potřeby přidejte mléko, aby směs nebyla příliš hustá. Pokud je naopak příliš řídká, přidejte sušenky.

Nejen na chleba

Sušenkovou pomazánku můžete mazat na chleba, housky i další pečivo. Kromě toho je ale vhodná také pro výrobu dezertů. Podobně jako třeba nutellu ji můžete využít při pečení nebo při tvorbě nepečených koláčů.

V neposlední řadě ji pak budete chodit po nocích ujídat lžící přímo ze sklenice. I když je poměrně kalorická, nikdo vám to nebude mít za zlé. Tuhle dobrotu zkrátka nejde jen tak v kuchyni přehlížet.

Zdroj: Wander Cooks, Spatula Desserts, Delish

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz